Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Blankt felt

Populær
Updated
Blankt felt

Det sker sjældent, at et album er så ringe, at det hverken er værdigt til få en overskrift eller manchet. Her sker det så omsider.

Kunstner
Titel
Essence Of Decay
Dato
24-10-2014
Genre
Trackliste
1. State Of Ale
2. Answer The Phone
3. Tigerboy
4. Feel It
5. Josefs Epos
6. Maybe Tomorrow For Sure
7. D A S S
8. Adolpfs Epos
9. Running Free
10. Master Of Gas
11. State Of Meat
Karakter
0

Til lyden af banjoflankeret helteviolin og elektronisk trommesæt anno 1997 lægger Fordømt niveauet fra start. Det lykkes for dem på bare to numre at fordærve al livslyst hos den uforberedte lytter.

Om sig selv skriver svenskerne, at de ”ble startet som et underholdningsinnslag til et bryllup i 2006”. De skulle have ladet det blive ved det (så var kun brudeparret og bryllupsgæsterne blevet ramt. Det er selvfølgelig slemt nok på det, der skal forestille at være en festdag). Føler du et stik af savn ved tanken om Blink 182, Bloodhound Gang og Green Day? Nej. Savner du en svensksproget pendant til samme bands? Absolut ikke. Fortvivl ikke. Det er der ingen, der gør. Undtagen altså Fordømt.

Men ’Essence Of Decay’ svarer til at høre Red Warszawas ’De Fire Årstider i Nordvest’, bare fuldstændig blottet for spas og lytbare melodier. Dog har Fordømt prøve at være lidt opfindsomme og vittige med sangtitlerne, men selv disse gør Red Warszawa til skamme, hvis man overhovedet kan synke lavere end Red Warszawa selv.

’Essence Of Decay’ er så grel en øreblødning at det ikke engang er sjovt. Der kan vel ikke være købere til den her deprimerende afslutning på det herrens musikår 2014?

Skulle nysgerrigheden alligevel være blevet pirret, er alle efterfølgende handlinger, som for eksempel et tryk på play herunder, på eget ansvar.