Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Anti-alting i Indien

Updated
Heathen Beast - The Revolution

Grindcoretrio fra Kolkata raser mod korrupte politikere, fanatiske fundamentalister, politiet, racister og nærmest alt andet.

Titel
The Revolution Will Not Be Televised But It Will Be Heard
Dato
21-06-2020
Trackliste
1. Fuck C.A.A
2. Fuck N.P.R & N.R.C
3. Fuck Modi-Shah
4. Fuck the B.J.P
5. Fuck Your Self Proclaimed Godmen
6. Fuck Your Police Brutality
7. Fuck the R.S.S
8. Fuck You Godi Media
9. Fuck Your Whatsapp University
10. Fuck Your Hindu Rashtra
11. Fuck the Economy (Modi Already Has)
12. Fuck the Congress
Forfatter
Karakter
4

“Rumor has it Spotify India is making a playlist of Indian metal bands. Guess who will not be in it, because we have named some very important people in our songs.”

Sådan skrev Kolkata-baserede Heathen Beast på deres instagramprofil 24. juni i år. Og nu viser mit begrænsede vesterlandske verdenssyn sig måske en smule, men jeg forestiller mig ikke, at indisk Spotify har så mange valgmuligheder, at de kan tillade sige at være enormt kræsne. På Metal-Archives viser en hurtig søgning da også kun 245 metalbands fra Indien. Så hvad har Heathen Beast dog gjort for at blive persona non grata?

Well, ovenstående track giver måske en ide om det, og hvis den opmærksomme læser kiggede godt efter i infoboksen, så de også en vis rød tråd i Heathen Beasts sangbetitling.

Heathen Beast hader stort set alt, der foregår i Indien lige nu, og det er i virkeligheden ikke så lidt. Hvert eneste af de tolv tracks indledes med en kort sammenklipning fra diverse nyhedsmedier om sangens valgte emne, hvorefter de tre medlemmer kaster sig ud i hæsblæsende og sønderlemmende kritik af det.
I ‘Fuck Your Police Brutality’, sættes der for eksempel hårdt ind mod politiets håndtering af studenterprotester, hvor der både har været skudt med gummikugler, slået med knipler og udøvet generel overdreven magt. Samtidig, forklarer Heathen Beast, har der flere gange været grupper af maskeklædte hindunationalister, der har fulgtes med politiet, og som er gået endnu hårdere til værks over for studerende.

Heathen Beast taler ud mod det regerende etablissement, den stærke strømning af antimuslimsk vold, indenrigsminister Shah og præsident Modis korruption, racisme og nepotisme, propaganda og tankeløshed, religiøse fundamentalister og meget andet. Det er ikke kun en interessant indføring i indisk politik, men også et stærkt statement i et land, der er faldet til 142.-pladsen (ud af 180, red.) på verdens pressefrihedsindeks. Heathen Beast er vrede og har god grund til at være det.

34 minutters raseri
Vreden har også taget plads i Heathen Beasts musik. Tidligere havde de langt flere black metal- og melodiske elementer, men på ‘The Revolution Will Not Be Televised But It Will Be Heard’, en titel ,der henviser til statsstyringen af Indiens medier, har de ladet galden boble over og spiller frådende grindcore. Der er ustyrligt smæk på trommerne allerede på den hardcoreinspirerede åbner ‘Fuck C.A.A’, der med råbte vokaler og et, for grindcore, adstadigt tempo raser mod den antimuslimske immigrationslovgivning, der førte til store protester i 2019.Hurtigere bliver det på ‘Fuck Modi-Shah’, hvor de hakkede trommer buldrer derudad, akkompagneret af guitar og bas, der smelter sammen til at hektisk og øreflænsende rødsort støj. Tyngden tilføjes på ‘Fuck the R.S.S’, hvor den lægger en ekstra bund og medvirker til at skabe et altomfavnende lydbillede.

I enkelte numre, blandt andet ‘Fuck The Economy (Modi Already Has)’, hører vi elementer af traditionel indisk musik i form af percussionelementer, hvilket understreger, at Heathen Beast ikke skammer sig over, hvor de kommer fra, men i højere grad raser imod dem, der forvalter deres ansvar dårligt.

Det tilføjer også et interessant twist på en genre, der ellers har det med at lyde som en stor suppe af metalafhøvlinger og frenetisk larm. Heathen Beast varierer lyden og formår at lave tolv interessante numre på en ganske kort plade.

Som et andet Napalm Death smadrer, hudfletter og skriger de sig igennem verdens uretfærdigheder, og som med førnævnte er det i den grad værd at høre på.