Heep er stadig lige hippe

Heep er stadig lige hippe

Uriah Heep har helt med urette altid befundet sig i slipstrømmen af de store fra start-70'erne, Purple, Sabbath, Zeppelin. Nu har de udgivet - et stærkt - livealbum.

Kunstner
Titel
Live in Armenia
Dato
23-09-2011
Distributør
Trackliste
CD 1:
1. Wake The Sleeper
2. Overload
3. Tears Of The World
4. Stealin'
5. Book Of Lies
6. Gypsy
7. Look At Yourself
8. What Kind of God
9. Angels Walk With You
10. Shadow

CD 2:
1. July Morning
2. Easy Livin'
3. Sunrise
4. Sympathy
5. Lady In Black
Forfatter
Karakter
4

Der var Deep Purple, Black Sabbath og Led Zeppelin, dengang da hippietiden blev afløst af hårdere og økonomisk strammere tider dér i starten af 1970'erne. De tre startede om nogen heavyrock, og i deres slipstrøm har Uriah Heep altid befundet sig. Noget uforståeligt. For Heep leverer helt på samme niveau som de tre store, som jo hver har deres særpræg og niche.

Uriah Heeps niche var og er den progressive hippieheavy, hvor numrene får lov til at leve deres liv helt ud akkompagneret af det fineste Hammond-orgel, heavy guitarer og fænomenale rytmer.

Modsat de tre store har Heep aldrig været gået i opløsning. Og den inkarnation af Uriah Heep, der ekisterer i dag, har med én undtagelse - trommeslageren - haft det samme lineup siden 1986.

En utrolig stærk enhed. Et helt utroligt fedt liveband med en helt utrolig fed bagage af total fed start-70'er heavy.

Siden 1986 har Uriah Heep udgivet syv album ud af de i alt 22, det er blevet til siden debuten 'Very 'eavy, Very 'umble' fra 1970.

Denne udgave af Heep kom først for alvor ud af start-70'ernes skygge, da bandet i 2008 udgave 'Wake the Sleeper', som holder lige så højt niveau som bandet absolut største album.

Og det er på 'Wake the Sleeper'-touren, at det fremragende livealbum 'Live in Armenia' er indspillet.

Det, som gør 'Live in Armenia' til en hamrende stærk oplevelse, er det faktum, at Uriah Heep nu ikke kun læner sig ubetinget op ad de supernumre, de skrev tilbage i tiden, men nu står ved, at Uriah Heep i dag stadig har sin berettigelse - takket være numrene fra 'Wake the Sleeper'.

Armenien-albummet lægger således ud med de tre første numre fra 'Wake the Sleeper', og det gør slet ingenting. For numrene er stærke, Heep er stolt af dem, og de trykker dem i den grad af. Seks ud af 11 numre fra 'Wake the Sleeper' er med på 'Live in Armenia'.

Og ja, vi får også en fin flok af de store numre fra dengang. Og her skiller især den smukke 'July Morning' sig ud som albummets ubetinget største oplevelse.

Og lad det være sagt sådan. Det kan godt være, at Sabbath, Purple og Zeppelin var størst dengang for 40 år siden. Men det er de ikke længere.

Uriah Heep er så absolut det mest energiske, mest levende af de fire. Bandet har - fordi det både elsker at optræde og skabe nyt - langt større berettigelse end hyggeonklerne fra Deep Purple, det Sharon Osbourne-dominerede cirkus kaldet Black Sabbath og så forlængst opløste Led Zeppelin.

Kommer Uriah Heep forbi et sted nær dig, så gør dig selv en tjeneste at se dem. Indtil da kan du med stor fornøjelse fordybe dig i 'Live in Armenia' OG 'Wake the Sleeper'.