Eksens sirenesang

Eksens sirenesang

Det er helt i orden at høre Hot Snakes igen, men man kan ikke lade være med at ønske, at de havde lavet en ny plade med Drive Like Jehu i stedet.

Kunstner
Titel
Jericho Sirens
Genre
Trackliste
I Need a Doctor
Candid Cameras
Why Don't It Sink In?
Six Wave Hold-Down
Jericho Sirens
Death Camp Fantasy
Having Another?
Death Doula
Psychoactive
Death of a Sportsman
Karakter
3

Din eks pm’er dig, hun vil gerne knalde igen. Det lokker, for det var egentlig meget fedt dengang, men du ville egentlig hellere have hooket op igen med hendes kusine, som du også havde haft noget kørende med inden. Hun var både mere streetwise og mere intelligent dengang, og du kan ikke lade være med at forestille dig, hvordan hun ville være i dag. Også selvom du frygter, at hun ville vise sig slet ikke at være lige så sej og klog, som hun virkede dengang.

Sådan er det lidt med Hot Snakes’ reunion, der har stået på siden 2010 og nu munder ud i bandets første studiealbum i 14 år. For det er helt i orden, men siden de to guitarister Rick Froberg og John Reis fandt ud af, at de lige så godt kunne genoplive Hot Snakes, har de også genoplivet deres tidligere band sammen, Drive Like Jehu. Med det band skabte de i starten af 1990’erne en kompleks og vanvittigt medrivende post-hardcore, uden hvilken senere bands som At the Drive-In og Blood Brothers ikke havde lydt, som de gjorde. Betydningen af deres anden og sidste plade, ‘Yank Crime’ fra 1994, kan dårligt overvurderes, når det gælder post-hardcore og math rock, og tanken om et nyt album fra Drive Like Jehu fylder en med lige dele forventning og frygt. For tænk nu, hvis de lavede en dårlig eller bare middelmådig plade, sådan som At the Drive-In gjorde det med deres comeback sidste år. Alt mindre end et nyt mesterværk ville være en skuffelse fra deres side.

Så er det trods alt lettere at forholde sig til en ny Hot Snakes-plade. For selvom den skammeligt oversete ‘Suicide Invoice’ fra 2002 nok egentlig var den bedste plade, der kom ud af hele den periodes garagerock-revival, var det netop også bare det: Punket garagerock med et solidt drive og en hardcore-betoning, der gav det lidt mere dybde end de fleste andre festaber og MC5-wannabes fra den bølge.

Ekstase og tomgang
‘Jericho Sirens’ skuffer heller ikke. Allerede fra åbneren, ‘I Need a Doctor’, står det klart, at Hot Snakes er lige så stramt rockende, tøjlet smadrede og diskret eksperimenterende, som de var i sin tid, og det bliver fulgt smukt op lidt senere på ‘Six Wave Hold-Down’. Den sang står som en af bandets bedste overhovedet sammen med ‘Why Does It Hurt’ fra ‘Suicide Invoice’, så gendannelsen er altså langtfra forgæves. På ‘Candid Cameras’ minder den huggende rytme, de ringlende guitarer og Frobergs hvinende sang sågar så meget om Drive Like Jehu, at det er til at blive ekstatisk af. For en stund glemmer du, at det ikke er kusinen, du er sammen med igen, fordi hun minder så meget om hende.

Men selvom det er en kort affære på en lille halv time, når ‘Jericho Sirens’ også at gå i tomgang flere steder. Du bliver mindet om, hvorfor hende garagerockeren mistede sin umiddelbare tiltrækning efter en tid. ‘Why Don’t It Sink in?’ er godt nok hardcore-frådende, men den er også bare ret overfladisk. Som om det nærmest er af pligt, Hot Snakes lige raser igennem en gang. Efter en håndfuld sange er det også, som om Hot Snakes har brugt de tricks, de har i posen, og gentager sig selv. ‘Having Another?’ er et lidt sløvere take på de mathede toner fra ‘Candid Cameras’, ‘Psychoactive’ og ‘Death Camp Fantasy’ er lige så stramt rockende som ‘I Need a Doctor’ og ‘Six Wave Hold-Down’, bare uden en helt så fængende melodi. I sig selv er det sådan set gode sange, betydeligt bedre end hvad de fleste andre bands i genren nogensinde kunne drømme om at skrive, men det begynder også at føles lidt fladt. Bowlingskjorten strammer lidt over maven, og man ville ønske, man bare kunne snakke lidt i stedet for at bevise, at man stadig kan feste.

‘Death of a Sportsman’ redder dog Hot Snakes’ ære til sidst med en baslinje løftet fra synthpunkerne Suicides 'Ghost Rider', en melodica og masser af angst over en bankende Neu!-rytme. Så er det fint nok at være sammen med Hot Snakes igen. Det er præcis, som man huskede det. Der var en grund til, at man gik væk fra det i sin tid, men også adskillige grunde til, at man stadig fantaserer om det en gang imellem. ‘Jericho Sirens’ holder den fantasi i live en halv times tid.