Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Roskilde Festival '15: Forkert tid, forkert sted

Populær
Updated
Roskilde Festival '15: Forkert tid, forkert sted
Roskilde Festival '15: Forkert tid, forkert sted
Roskilde Festival '15: Forkert tid, forkert sted
Roskilde Festival '15: Forkert tid, forkert sted
Roskilde Festival '15: Forkert tid, forkert sted
Roskilde Festival '15: Forkert tid, forkert sted
Roskilde Festival '15: Forkert tid, forkert sted
Roskilde Festival '15: Forkert tid, forkert sted

Årets Roskilde Festival åbnede med en ærgerlig fejlplacering af ellers herlige Keith Morris og Off!, hvis punklyd slet ikke passede ind på den alt for store Avalon-scene.

Kunstner
Dato
01-07-2015
Genre
Trackliste
1. Void You Out
2. I Don't Belong
3. I Got News for You
4. Crawl
5. Now I'm Pissed
6. Over Our Heads
7. Blast
8. Poison City
9. King Kong Brigade
10. Legion of Evil
11. Time's Not on Your Side
12. Meet Your God
13. Borrow and Bomb
14. Wiped Out
15. Jeffrey Lee Pierce
16. Panic Attack
17. Mr. Useless
18. No Easy Escape
19. Hypnotized
20. Rat Trap
21. Toxic Box
22. ???
23. ???
24. Fuck People
25. Wrong
26. Red White and Black
27. Black Thoughts
28. Darkness
29. Upside Down
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
2

At kalde det en tradition er nok lige rigeligt af det gode. Men Roskilde Festival har flere gange haft stor succes med at lade hårdtslående/hæsblæsende bands åbne festivalen. I 2012 blæste eksempelvis Trash Talk Pavilion-scenen omkuld, og Suicidal Tendencies har også været første navn på plakaten, mens Electric Wizard sidste år åbnede løjerne i slowmotion.

Her, i 2015-udgaven af festivalen var den amerikanske supergruppe Off! sat på som et af de allerførste navne. I front er punklegenden Keith Morris, der bedst kendes for sin tjans som forsanger i Circle Jerks, og en overgang var han såmænd også med i Black Flag. Bag ham tre noget yngre musikere: bassist Steve McDonald (Redd Kross), trommeslager Mario Rubalcaba (Rocket from the Crypt, Hot Snakes, Earthless m.fl.) og guitarist Dimitri Coats (Burning Brides).

Off! har ikke været i Danmark, siden de spillede i Pumpehuset i 2012 (netop med Trash Talk, i øvrigt) efter deres semilegendariske koncert på Bakken i Kødbyen i 2011, så alt var på papiret det rigtige. Eller det vil sige: Scenen Avalon var den HELT forkerte, og det lagde da også hurtigt en dæmper på koncerten, at det store telt kun var kvart fyldt, og ikke mindst at lydforholdene viste sig slet ikke at fungere for et punkband.

Manglende intensitet

Men de kæmpede nu ellers en brav kamp, Off!, turnerende deres vanlige sangblokke a fem styk ad gangen. Og hardcorepunk er det, så numrene varer aldrig over to minutter og ofte under ét. Men det, der skulle have været et frontalangreb, blev sjældent til mere end små los i røven fra den politiske revser Morris (der fylder 60 (!) til efteråret) og hans kumpaner. Lyden var mudret og gav nærmest ekkoer i det ikke særligt fyldte telt, så selvom kvartetten var godt tændt, var det umuligt ikke at tænke over, hvor godt det kunne have været på en mindre scene. Pavilion eller måske ligefrem Gloria havde hjulpet gevaldigt på den manglende intensitet.

De nye skallesmækkere 'Void You Out' og 'Over Our Heads' ramte dog rent især takket være en snerrende Morris og indpiskerbassisten McDonald, og det samme gjorde den metalliske intro i 'Legion of Evil'. Men hver gang Off! nærmede sig et momentum, var der pause mellem sangblokkene, og den aldrende frontmand trak tiden ud ved især at snakke om, hvor merchandise-boden lå, sådan hvis man nu lige kunne tænke sig sådan en Off!-shirt eller en vinyl med ned i teltet. Det var meget tydeligt, at tiden skulle fyldes ud.

Off!'s tre plader varer cirka 20 minutter hver, og således de nåede da også igennem 29 sange i løbet af de 50 minutter, de var på scenen, men det giver bare ingen mening at lade en punkkoncert vare så længe. Til sammenligning spillede Off! i 20-25 minutter, da de gav den intense koncert på Bakken for fire år siden. Det er heller ikke mere end et par år siden, at Iceage indledte deres koncert på Arena med 20 minutters feedback, fordi de kun havde sange til 40 minutter, men Roskilde alligevel krævede en times koncert.

I Off!s koncert var feedbacken afløst af sniksnak fra Keith Morris, og det gjorde det ikke bedre. Det er vist mest af alt arrangørerne i Roskilde, der skal se lidt indad efter denne skuffelse af en koncert...