Kedelig heavy metal-musik

Populær
Kedelig heavy metal-musik

Jason Newsted præsenterer nu sin debutplade, som 'Metal'-ep'en var forløber for. Desværre er det en ujævn og kedelig affære, der ikke rigtig bider sig fast.

Kunstner
Titel
Heavy Metal Music
Dato
05-08-2013
Distributør
Trackliste
1. Heroic Dose
2. Soldierhead
3. ...As the Crow Flies
4. Ampossible
5. Long Time Dead
6. Above All
7. King of the Underdogs
8. Nocturnus
9. Twisted Tail of the Comet
10. Kindevillusion
11. Futureality
Karakter
2

Tilbage i januar måned ramte Newsteds soloprojekt os med en ep-forløber med titlen 'Metal'. Nu er det så blevet tid til selve fuldlængdeudgivelsen. Den har fået titlen 'Heavy Metal Music' og er netop blevet udgivet. Den lægger sig tæt op ad førnævnte ep og indeholder også de to bedste sange derfra. Det er 'Soldierhead' og 'King of the Underdogs'.

Pladen starter fint ud med 'Heroic Dose', der har noget ganske fint guitarspil og emmer af old-school heavy metal med en simpel rytme og et enkelt, vellydende riff. Så kommer Jason Newsteds så ind på vokal og viser os sine evner på den front, hvor han er god til at få lidt melodi ind i sangen via vokalen. Næste nummer er så 'Soldierhead' fra ep, og den minder rigtig meget om Metallicas 'Whiplash'.

Dermed er pladen skudt nogenlunde i gang, men den holder desværre ikke noget specielt højt niveau. De to numre nævnt fænger heller ikke sådan for alvor. Momentvis er der nogle gode ting i enkelte sange, såsom guitaren og soloen på 'Long Time Dead' og den lyd, der minder om 'Load'-æraen i sangen 'Nocturnus'. Ligesom der er noget god melodi i den afsluttende 'Futureality'.

Det, der står tilbage efter nogle gennemlytninger, er Jasons vokal. Den er snerrende og til tider ret god, men det er, som om pladen er blevet mixet skævt, for jeg synes generelt den er for lav. Måske er det med vilje for at understrege det minimalistiske udtryk, der er tydeligt i både sangskrivning og udtryk. For hvem kalder sin plade 'Heavy Metal Music' og ep-forløberen for 'Metal'? Næste gang kunne det være fedt med lidt mere energi lagt i det arbejde. Bare en anelse.

Som én af dem, der har masser af sympati for Jason Newsted og har oplevet ham live både som bassist i det store band Metallica samt live på Copenhell i år, piner det mig, at pladen ikke er bedre, end den er. For den mangler ligesom ep'en noget kød, der gør, at man husker den. Efter en håndfuld gennemlytninger kan jeg ikke hive nogen favoritter frem. Det er 11 udmærkede metalsange, men ikke noget der fænger. Hvis man ser bort fra forsangerens tidligere karriere som bassist i verdens største metalband, så er der desværre ikke specielt meget at komme efter.

Nu er Jason Newsted dog kommet i gang og har fået sin debutplade ud. Vi kan håbe, at han med de erfaringer, han har høstet med hele tilblivelsen af denne plade, at den næste bliver lidt bedre? Håbet er lige så grønt, som coveret.

Nedenfor kan du nyde den officielle musikvideo til nummeret 'Above All' fra pladen: