Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Luften er gået af ballonen

Updated
Luften er gået af ballonen

Earth Crisis' ideer virker lidt for søgte på denne anden udgivelse efter gendannelsen.

Kunstner
Titel
Neutralize the Threat
Dato
01-07-2011
Distributør
Trackliste
1.Raise
2.Neutralize the Threat
3.Total War
4.100-Kiloton Blast
5.Counterstrike
6.By Conscience Compelled
7.Black Talons Tear
8.Askari
9.The Eradicators
10.Raze
Forfatter
Karakter
2

Hardcore-legenden Earth Crisis som gjorde det så godt i halvfemserne, gendannedes (jo) for nogle år siden og udgav albummet 'To the Death', der var så livskraftig, at enhver tvivl om bandetmedlemmernes beslutning om at træde sammen, blev gjort til skamme. Opfølgeren 'Neutralize the Threat' som udkom i sommer, kan dog ikke i samme grad leve op til forgængeren.

En fernis af tyngde

Tyngden, som ingen hard core bands gør bedre end Earth Crisis, er tilstede, men det kniber tilgengæld mere med hittepåsomheden. Riffene er ikke specielt mindeværdige, og derfor bliver al den fine tyngde formålsløs. Af den grund bliver de numre, som jo bliver bygget på et skelet af riffs,  aldrig rigtig til et musikalsk hele, men flagrer lidt her, lidt der.

I det hele taget virker det som om at den kreative proces aldrig rigtig er begyndt at flyde for Earth Crisis og sangskrivningen derfor er blevet lidt for villet. Der er mange elementer til stede, men ingen af dem har rigtig hitpotentiale. Derfor er et nummer som 'Askari' en god undtagelse, da den ikke har så travlt med at skulle opnå alt muligt, men er smukt monoton og derfor hypnotisk dragende.

'Neutralize the Threat' lyder rigtig, både lyd og håndværk er i orden, men fordi de gode ideer mangler, bliver den aldrig engagerende, og det kan en hardcoreudgivelse ikke tåle at være.