Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Mørkt og indbydende

Populær
Updated
Mørkt og indbydende
Mørkt og indbydende

Finsk doom er ofte af en ganske særlig, mørk kaliber, og Hanging Garden er ingen undtagelse

Titel
Teotwawki
Dato
16-11-2009
Distributør
Genre
Trackliste
01: Where Serpents Dwell (05:05)
02: The Blackbirds (07:22)
03: Hands That Decay (07:55)
04: Times of Disgrace (07:35)
05: Wolves Cry Out (09:42)
06: Oceans Away (07:30)
07: The Fires of Sheol (07:27)
08: Inherit the Eden (05:43)
Karakter
4

Hanging Gardens adresse efter det obligatorisk myspace.com/ er meget velvalgt ”findoom”. For det er finsk doom af den slags, hvor der både er plads til klagesang og råt growl. Tempoet kommer op og nærmer sig om melodisk dødsmetal af og til, fx i ’Hands that Decay’, der har et skift fra en raslende mørk lyd til noget, som er nærmest up-tempo.

Andre steder holder bandet tempoet nede, og råheden er fantastisk her. Bandet rammer en produktion, der minder om Cult of Luna eller hvis et hjemligt eksempel er mere brugbart: som på Psyke Projects nyeste.

Og det er da også en ganske varieret affære. Doom’en er i højsædet, men der er elementer fra post-rocken og vokalmæssigt også fra hardcore, mens lidt akustisk guitar fortolker lyden af dyb smerte. Bandet har musikalsk en hel del til fælles med ligeledes finske Ghost Brigade, som dog nok appellerer lidt bredere end Hanging Garden, der indimellem er lige lidt mere mørkt og obskurt.

Pladen udkommer på finske Spikefarm, der er et underselskab af det mere kendte Spinefarm. Det er et ganske fornuftigt underselskab, som i år har udgivet interessant lyd fra Sólstafir, Arthemesia og Saattue. Alle af den lidt mørke slags, som kræver fordybelse og indlevelse. Og Hanging Gardens udspil her afviger ikke fra dette, og trumfer måske endda de andre i kvalitet.

’Times of Disgrace’ fra albummet får du herunder: