Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Den allersidste mosh før vi går hjem

Updated
nofxdoublealbum

NOFX er gamle kendinge i punkscenen. De har engang proklameret, at de er punkrockens Rolling Stones, og det er ikke helt forkert.

Kunstner
Titel
Double Album
Dato
22-12-2022
Genre
Trackliste
1. Darby Crashing Your Party
2. My Favorite Enemy
3. Don't Count On Me
4. Johanna Constant Teen
5. Punk Rock Cliche
6. Fuck Day Six
7. Is It Too Soon if Time is Relative
8. Alcopollack
9. Three Against Me
10. Gone With The Heroined
Karakter
2

Dobbeltalbum?
2. december 2022 udgav NOFX deres seneste og allersidste album 'Double Album'
Deres svanesang indeholder ti numre og er ikke et dobbeltalbum, som albummet drillende ellers lover. Fat Mike udtalte, at der i hans optik aldrig var lavet et godt dobbeltalbum så det ville de gøre.  
Klassisk NOFX. Dette bliver desværre også sidste udgivelse fra bandet, der har meddelt, at de har valgt at trække stikket efter dette album og deres kommende verdensturne i år.

Glad musik – trist lyrik
Ved første basgang føler man sig hjemme i vante NOFX-arme. Det er næsten som en gammel ven man kender rigtig godt, men ikke har talt med længe og bare fortsætter hvor man slap.

Fat Mike åbner ballet med ‘Darby Crashing Your Party’ som også er albummets første single.
Jeg venter ivrigt på, at der sker noget spændende. Et temposkift, en bro, et eller andet. Desværre ikke. Det er ikke en stærk åbner og første-single.De sidste toner ringer ud af intronummeret og glider flydende over i en lækker skatepunket overgang og her starter albummets næste nummer ‘My Favorite Enemy” – i min optik er der tale om et klassenummer.
Der er god smæk på trommer, guitar og bas og sangen har et dejlig nemt og medrivende omkvæd.
Tekstuniverset på pladen går lige i hjertet på en emo-pige som mig. Jeg har altid været glad for triste tekstuniverser pakket ind i melodiske og positive dur-toner. Og det får man på denne plade - især i denne sang.

På  ‘My Favorite Enemy” synger Fat mike : “I put stickers on my mirror / so when I use my bathroom sink / I can still see my face but I can't look in my eyes / Because I've never been a fan of long goodbyes”. Av! Fat Mike! Av… hvor jeg elsker det. Pladen har en generel aura af tristhed i teksterne og er mere melankolsk end forventet. Der er skruet ned for de helt fjollede tangenter og gjort plads til følelser.  

Do the yell!
Der er en god afveksling mellem numrene både i tempo, stil og lyd. Størstedelen af sangene er sunget af Fat Mike. Eric Melvin byder også ind på flere af numrene og deres dynamik og deres harmonier er altid gode sammen. Melvins stemme er, som altid, super fed. Både alene og sammen med Fat Mikes stemme. Nummeret 'Alcopollack' er et super fedt cirkelpit-venligt nummer, hvor de to synger en god energisk duet.

Pladens fjollede sang “Don't Count On Me” er sunget af guitaristen El Jefe som i vanlig “Kill All the White Men” fra 'The Longest Line'-stil lægger ud med en skøn reggae/ska vibe. Den stikker ud fra resten af numrene og virker mest som en token fun song. Jeg synes, den virker som malplaceret og unødvendig fyld.Det dobbelte albums der føltes som et halvt
Albummet starter lunkent ud i første nummer, men man gribes hurtigst af de dansable og tempofyldte sange, som kendetegner NOFX så godt. Jeg savner desværre nogle stjerneklare bangers. Jeg synes ikke, den kommer helt op på højde med mange af deres andre store albums i bagkataloget.
Hvor havde det ellers været smukt, hvis deres sidste album havde været på højde med eller endda bedre end f.eks. 'Punk in Drublic’ eller ‘War on Errorism' ,

Det var sgu ærgerligt, NOFX
I vil være savnet, men I vil desværre ikke blive husket for ‘Double Album’.