Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Nyt fra dansk guitarvirtuos

Populær
Updated
Nyt fra dansk guitarvirtuos
Nyt fra dansk guitarvirtuos
Nyt fra dansk guitarvirtuos

Torben Enevoldsen, ex-Section A og nuværende leadguitarist i Fate, er Danmarks svar på Yngwie Malmsteen. Det viser han - igen - på Fatal Forces andet udspil. Sammenligningen falder dog ud til Enevoldsens fordel.

Kunstner
Titel
Unholy Rites
Dato
21-03-2012
Trackliste
1. Run for Cover
2. Unholy Rites
3. Fight
4. Lessons In Evil
5. In Silence
6. No One Will Listen
7. Higher Ground
8. Listen To Reason
9. Enter The Night
10. House Of Pain
Forfatter
Karakter
3

Wauv! Den mand kan altså spille guitar. Men det er der jo overhovedet intet nyt i.

Danske Torben Enevoldsen spiller spade så tankerne ledes hen på Yngwie Malmsteen. Og det er der flere grunde til. Ud over guitarspillet, så har Enevoldsen også fingrene godt fat i nogle af Yngwies tidligere sangere. Og det har han i sit eget orkester, Fatal Force, som han dannede efter at have sluttet Section A.

Fatal Force blev dannet i 2005 og albumdebuterede med det fremragende og selvbetitlede debutalbum året efter. Her havde han stærke Mats Levén på vokal. Han smuttede dog, og en anden Yngwie-sanger, Michael Vescera, kom med i 2010. Vescera (der bl.a. også har sunget i Loudness) har skrevet alle teksterne på 'Unholy Rites', og er en mand vi vender tilbage til senere.

Inden 'Unholy Rites', der virkelig har været et stykke tid undervejs, kunne udkomme, kom Enevoldsen med i det danske melodic hardrock-band Fate og var om nogen manden bag Fates album 'Ghosts From The Past'. et af sidste års mest effektfulde og stærke comeback i genren.

Med 'Unholy Rites' har Fatal Force udgivet et album, der i denne anmelders ører ikke helt matcher sin fremragende forgænger, debuten fra 2006. Og det skyldes først og fremmest vokalen og de melodistemmer, der synges på. Vesceras stemme har ikke samme nuanceforskelle og samme styrke og samme indlevelse som Mats Levéns, der på debuten også lagde noget hamrende fedt kor. Vescera synger for ensformigt, og det skyldes formentlig, at han på ingen måde virker særlig stærk, når han skal lave melodistemmer. Sangmæssigt kommer det hele hurtigt til at lyde ens hele vejen igennem.

Og det er en skam, for rent musikalsk og instrumentalt holder 'Unholy Rites' næsten samme niveau som debuten.

'Unholy Rites' er mere heavy metal og power metal end det melodiske debutalbum, og det gør på ingen måde noget som helst. Det er fint, at der er udvikling. Og ingen tvivl om, at Enevoldsen får udlevet det melodiske hos Fate.

Torben Enevoldsens leadarbejde er i høj grad præget af en virtuositet, der ikke virker fortænkt på samme måde som Yngwie Malmsteens. Enevoldsens spil lyder til at komme mere naturligt og mere fra hjertet. Og det, som han i den grad også kan, er at levere riffs og rytmeguitarer, der virkelig holder.

Guitarspillet er hamrende fedt på 'Unholy Rites' og grund nok til at investere i albummet.

Menu