Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Oldschool i ny lyd

Populær
Updated
Oldschool i ny lyd

Så er der nyt fra Toxic Holocaust, som igen gør det i en omgang old school thrash med inspiration fra punk og klassisk black metal.

Titel
Conjure and Command
Dato
18-07-2011
Distributør
Genre
Karakter
4

Det er ikke på 'Command and Conjure', at man skal lede efter komplicerede riffs eller sære sangstrukturer. I stedet er den ægte uforfalskede metalvare, som den tog sig ud i 80'erne. Dog har Joel Grind denne gang fået sig en mere up-to-date produktion, som det trods vellyden lige tager lidt tid at vænne sig til, når der forventes en helt upolerede sag.

Men når dét så er på plads i ørerne, så vokser glæden hurtigt ved valget, for det er så fedt at høre at høre de her tonsende thrash-riffs i superlyd, og med en bund som vil irritere naboerne. Toxic Holocaust er lyden af det fedeste sammenkog af Bay Area-thrash og gammelt Bathory, Possessed og Venom, og det eneste, der berettiger til en slags egen identitet er den modige beslutning, at få en faktisk ret moderne produktion.

Åbneren er en kort hurtig perle, men allerede i sang nummer to sættes tempoet lidt ned, og der kommer en melodisk introlead, og de her skift mellem uptempo og noget langsommere, mere groovy  optræder flere gange på skiven. Derfor er det på trods af relativt få virkemidler en ret varieret affære.

Sange som 'Bitch' og især 'Nowhere to Run' fænger med det samme. Sidstnævnte er nok pladens hit, hvor det catchy guitarriff benyttes til at lægge omkvædsvokalen ovenpå med tryk på riffets mest markante dele. Det er ikke altid, at det går godt at følge riffet slavisk med vokalen, men her er det lige den simplicitet, som gør, at man går hen og skruer op til 11 på anlægget, og kroppen instinktivt begynder at headbange.

I den sidste halvdel af de 10 sange på albummet er der dog et par sange, som ikke rigtig vil fæstne sig under huden på lytteren, fordi de simple riffs ikke helt har ramt det ærketypiske udtryk af retro og catchyness. Og det er også kun det, der afholder 'Conjure and Command' fra en topkarakter. En teknisk detalje, når nu glæden over 6-7 af sangene er overdrevet stor og euforisk.

Husk, at Toxic Holocaust spiller med Kvelertak, Trap Them og Wolves Like Us på Voxhall i Aarhus den 11. december og på Lille Vega i København dagen efter!

Bang your head!Menu