Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

En hurtig nedtur

Populær
Updated
En hurtig nedtur

Oslo Ess taber pusten imponerende og skamfuldt hurtigt, og groft sagt formår de at gå fra fantastiske til fesne på 2 minutter.

Kunstner
Titel
Fjender på Nakken, Venner i Ryggen
Distributør
Genre
Trackliste
01. Kakkerlakkene
02. God Morgen
03. Bislett Stadion
04. Fritt Fram
05. Caroline
06. Ut Av Det Blå
07. Är Du Som Jag
08. Gaselle I Tigerstaden
09. Tøffe Gutter
10. Over Stokk Og Stein
Forfatter
Karakter
2

Norske Oslo Ess indleder 'Verden På Nakken, Venner i Ryggen' aldeles imponerende og hæsblæsende, og med 'Kakerlakkene' susende i ørerne lover det utroligt godt. Det er hidsigt, pågående, intenst, melodisk, simpelt, og man tror et øjeblik, at man ligger inde med et fjeldskabt punk-rock mesterværk.

Det øjeblik varer 1 minut og 50 sekunder, og så går der på ondeste og sørgeligste vis fællessang og Grøn Koncert i det (hvis de da har den slags folkelighed i Black Metal-landet). For næste sang hedder 'God Morgen', og lige så fantastisk kakerlakkerne blev besunget, lige så grumt får man en ide om, at dette nummers feel-good-stemning gør det velegnet til temasang i den norske pedant til 'Go Morgen Danmark'.

Herfra kan det altså gå to veje, og godt nok lugter man lidt rock, en velvredet guitar i ny og næ eller måske ligefrem et aggressivt vers, men gennemgående vinder det ufarlige og radiovenlige stort over enhver form for charme, personlighed og integritet.

I et nummer som 'Ut Av Det Blå' emmer det af skovtursstemning, hvorimod 'Over Stokk, Over Stein' er et forsøg på irsk folkesang uden Flogging Mollysk-autencitet, og 'Caroline' er ramt af samme fejltagne slutning om, at bare man har et godt omkvæd, er det fuldstændigt ligemeget, hvor nosseløs rockmusikken er - ja, det klæder ligefrem nordmændene at lyde som en ska-udgave af Franz Ferdinand, når der går upstrokes i den på 'Fritt Fram'.    

Menu