En hurtig nedtur

Populær
En hurtig nedtur

Oslo Ess taber pusten imponerende og skamfuldt hurtigt, og groft sagt formår de at gå fra fantastiske til fesne på 2 minutter.

Kunstner
Titel
Fjender på Nakken, Venner i Ryggen
Distributør
Genre
Trackliste
01. Kakkerlakkene
02. God Morgen
03. Bislett Stadion
04. Fritt Fram
05. Caroline
06. Ut Av Det Blå
07. Är Du Som Jag
08. Gaselle I Tigerstaden
09. Tøffe Gutter
10. Over Stokk Og Stein
Forfatter
Karakter
2

Norske Oslo Ess indleder 'Verden På Nakken, Venner i Ryggen' aldeles imponerende og hæsblæsende, og med 'Kakerlakkene' susende i ørerne lover det utroligt godt. Det er hidsigt, pågående, intenst, melodisk, simpelt, og man tror et øjeblik, at man ligger inde med et fjeldskabt punk-rock mesterværk.

Det øjeblik varer 1 minut og 50 sekunder, og så går der på ondeste og sørgeligste vis fællessang og Grøn Koncert i det (hvis de da har den slags folkelighed i Black Metal-landet). For næste sang hedder 'God Morgen', og lige så fantastisk kakerlakkerne blev besunget, lige så grumt får man en ide om, at dette nummers feel-good-stemning gør det velegnet til temasang i den norske pedant til 'Go Morgen Danmark'.

Herfra kan det altså gå to veje, og godt nok lugter man lidt rock, en velvredet guitar i ny og næ eller måske ligefrem et aggressivt vers, men gennemgående vinder det ufarlige og radiovenlige stort over enhver form for charme, personlighed og integritet.

I et nummer som 'Ut Av Det Blå' emmer det af skovtursstemning, hvorimod 'Over Stokk, Over Stein' er et forsøg på irsk folkesang uden Flogging Mollysk-autencitet, og 'Caroline' er ramt af samme fejltagne slutning om, at bare man har et godt omkvæd, er det fuldstændigt ligemeget, hvor nosseløs rockmusikken er - ja, det klæder ligefrem nordmændene at lyde som en ska-udgave af Franz Ferdinand, når der går upstrokes i den på 'Fritt Fram'.