Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Variation indenfor snævre rammer

Populær
Updated
Variation indenfor snævre rammer
Variation indenfor snævre rammer
Variation indenfor snævre rammer
Variation indenfor snævre rammer
Variation indenfor snævre rammer

Skotske Cerebral Bore er en brutal enhed, som heldigvis mestrer variation, så den gutturale vokal med masser af pigsqueels ikke gør det hele alt for ensformigt.

Titel
Maniacal Miscreation
Dato
07-06-2011
Label
Distributør
Trackliste
01. Epileptic Strobe Entrapment
02. The Bald Cadaver
03. Open Casket Priapism
04. Entombed in Butchered Bodies
05. Mangled Post Burial
06. Flesh Reflects the Madness
07. Maniacal Miscreation
08. 24 Year Party Dungeon
Karakter
4

Der er supermange fede og ret forskellige riffs på den her stærkt varierede dødsmetal-skive, hvilket også er med til at gøre affæren ret varieret. Der kunne måske savnes lidt variation i vokalen, som meget gerne vil ligge på tærsklen til det allermest brutalt mulige. Fra det primært gutturale område, så kommer vokaladspredelsen ud via pigsqueels. Og måske lidt for mange af dem.

Og hov, så røg vi helt hen i andet afsnit, før det skulle røbes, at der bag den imponerende kontrol og styring af den brutale røst står en kvinde. Simone har i den grad styr på sin strube med growls, der kommer helt nede fra maven.

Produktionen måtte godt have været lidt federe. Lilletrommen er ikke specielt fed, og stortrommerne er ikke meget bedre. Og i den sportsgren som dødsmetal/grind trommeri er, så er det uheldigt, da trommerne i den grad får tæv. Heldigvis er der så mange gode detaljer til at opveje det, og endda nogle seje breaks, hvor bassen nogen gange lige stikker hovedet frem med et kort og diskant slabbing-fill.

Solidt!

Nogle få steder forlader musikken sit dødsmetal-fundament og går lidt over i deathcore, men da gruppen mestrer overgangene mellem de forskellige typer riffs, så tæller det kun med på positivsiden i forhold til skivens variation.

'Maniacal Miscreation' vil gå under det, man nok vil kalde en temmelig solid skive. Uden at imponere mere end man kan overskue. Men energien er fremragende, og med en efterhånden sjældent hørt variation for genren, så skal denne bandets debut alligevel anbefales.

Tjek den skotske gruppe ud herunder i en video for 'The Bald Cadaver', hvor der bydes på masser af hurtige klips og gyserfilmsagtig zoomen ind og ud: