Tempo, teknik, groove og lidt melodi

Tempo, teknik, groove og lidt melodi

Den tekniske dødsmetal på amerikanske Origins sjette album serveres på en måde, som både burde kunne fastholde gamle fans og vinde nye til.

Kunstner
Titel
Entity
Dato
07-06-2011
Distributør
Trackliste
01. Expulsion Of Fury
02. Purgatory
03. Conceiving Death
04. Swarm
05. Saliga
06. The Descent
07. Fornever
08. Committed
09. Banishing Illusion
10. Consequence Of Solution
11. Evolution Of Extinction
Karakter
4

Nærværende anmelder fik med Origins tre år gamle forrige album 'Antithesis' for alvor sporet antennen ind på dette amerikanske, blastende og supertekniske dødsmetalband.

'Entity' er umiddelbart et vigtigt lille step op, og skal der startes negativt, for ligesom at få den del overstået, så har albummet kun to svaghedstræk:

1. Bund. Der måtte godt have været lidt mere bund.
2. 'Committed'. Et sært, skævt nummer, som pludselig flirter med Korn-ske elementer.

Ad. 1: så er det selvfølgelig en nødvendighed for at give plads til lækkerierne på instrumenter. Mere bund ville have betydet, at mange detaljer ville gå fløjten for de fleste lyttere. Så bandet er delvist tilgivet.

Ad. 2: albummet har heldigvis ti andre fede tracks, så her må Origin også tilgives. Desuden er nummeret kun næsten to minutter langt, så det går lige.

Rent faktisk er flere af albummets numre nede i to minutters længden. Der er et par længere sange på omkring syv minutter, men de korte sange er i flertal, og det er imponerende, hvad Origin formår at putte ind i disse korte knaldperler.

Selvom der blastes flittigt og laves fine, ekvilibristiske detaljer på især trommer og bas, så kan man på 'Entity' også snuppe bandet i fede groove-stykker af og til. Guitarerne har melodilinjer, som fænger fra start, og dermed åbnes bandets krævende lydunivers lidt op, og det kan let tænkes, at denne sjette skive vil give gruppen flere nye fans.

På trods af det nævnte med bunden, så skal man ikke tro, at der overhovedet ikke er bund. Det er der, og for eksempel har de hurtige stortrommer faktisk en rigtigt fed lyd, som er med til at give albummet sin bund sammen med bassen, som Mike Flores så drevent styrer. Men tungt som andre, dog mindre tekniske, dødsmetalkombatanter kan gøre det, er Origin bare ikke.

Vokalen er blevet mere varieret og i nogle af passagerne med vekslen mellem dybt growl og hysterisk skrig minder det faktisk lidt om, når danske By The Patient benytter samme variant. Variationen er et smart træk, for Origin ender som allerede antydet adskillige gange med et stærkt album, som ikke glemmer, hvad bandet er kendt for, men også introducerer nogle små finter som fine melodier og fedt groove, så der både er til den gamle og den nye fan.

Snup en hurtig introduktion til albummets sange her: