Tilbage til firserne!

Populær
Tilbage til firserne!

Amerikanske Lady Beast spiller på deres debut album heavy metal, som man gjorde, da metal kun VAR heavy metal.

Kunstner
Titel
Lady Beast
Trackliste
01. Lady Beast
02. Metal Rules
03. The Lost Boys
04. Armor
05. Birthrite
06. When Desire is Stronger Than Fear
07. Hot Pursuit
08. Go For The Bait
09. Ram It Down (Judas Priest Cover - CD version only)
Karakter
3

Lady Beast fra Pittsburg, USA spiller traditionel metal i en grad, så det lyder, som om deres debutalbum var udgivet i 1983 og ikke i 2013. Faktisk er albummet allerede indspillet i 2011 og har tidligere være udgivet af bandet selv i 2012. Men nu kommer der så altså som en officiel udgivelse på ’Infernö Records’.

Stilen er traditionel heavy metal, som den var i begyndelse af 1980’erne med klare inspirationer hentet hos især de lidt hurtigere bands som eksempelvis Saxon, Raven, Samson, Anvil og Riot, selvom der også er inspiration fra Judas Priest, Iron Maiden og Def Leppards allerførste album.

Bandet optræder i traditionel metalbesætning med bas, trommer, to guitarer samt forsanger. Da bandet har en kvindelig forsanger, leder det endvidere tankerne hen på 80’er-bands som Girlschool og Rock Goddess.

Med Deborah Levine i forgrunden har Lady Beast en frontfigur, der synger i den traditionelle metalstil. Her der tale om en ren men rå vokal men altså ikke noget med sopran sang eller growl. Hun er bestemt ikke verdens bedste vokalist, men det fungerer nu helt godt.

Bandets kompositioner er relativt velskrevne uden at være nyskabende – ja, der er faktisk ikke rigtigt noget, som man ikke har hørt mange gange før. Der er desværre også en tendens til, at de samme riffs går igen fra sang til sang, hvilket faktisk opleves som om samme sang er inkluderet flere gange. Men det hele er velspillet med klassisk metallyd anno 1983.

Albummet afsluttes med en coverversion af Judas Priests ’Ram It Down’. Det fungerer udmærket og giver en fin afslutning på et fornøjeligt om end ikke epokegørende album. Skiven kan klart anbefales til festlige stunder med nostalgi og øl. Det kan sluttelig oplyses, at i bedste 80’er-stil er albummet også udgivet i en kassette-version, der dog ikke indeholder ’Ram It Down’.