Tysk dynamikfravær

Tysk dynamikfravær

Tysklands Iron Savior er et gabende kedeligt foretagende med stort fravær af energi.

Kunstner
Titel
The Landing
Distributør
Forfatter
Karakter
1

Med både nuværende og tidligere bandmedlemmer fra Helloween, Gamma Ray og Blind Guardian kan Iron Savior med en skarp tilsnigelse beskrives som en slags tysk all-star-powermetal band.

Eller det vil sige, engang spillede Iron Savior powermetal, men siden debuten er den største del power forsvundet og blevet erstattet af mere gængs midttempo-heavy metal. Hvilket selvfølgelig kan være helt fint, i dette tilfælde har det dog også taget meget af intensiteten væk.

Faktisk er Iron Savior overraskende tamt. Der er ellers en stor ophobning af pumpende, rivende metalriffs, men samtidig også totalt mangel på vrede eller lidt hektiske stemning. Trods store ambitioner om at spille hårdt og endda hylde genren som sådan i 'R. U. Ready', er det metal fremført stærkt tilbagelænet, afslappet og derfor også uundgåeligt kedeligt.

Overgjort indpakning


En del af det tamme udtryk skyldes måske også en produktion, der er nærmest indrammet i vellyd, overforbrug af effekter og er så klinisk og kedelig, at man slet ikke fornemmer de rigtige instrumenter, der gemmer sig bag tæppet af plastiklyd.

Men det alene forklarer på ingen måde, at 'The Landing' er en forbavsende uinspireret samling af sløv og sløj rocknumre, der i hvert fald på ingen måde sparker noget der minder om numse. Der er ved Hendrix' grav ikke megen vilje, dynamik eller for den sags skyld væsentlige melodier i jernfrelsernes repertoire anno 2011.