Ud af gemmerne

Ud af gemmerne

Sveriges Electric Boys har efter halvandet årtis pause lavet en udmærket underholdende udgivelse, men så heller ikke mere end det.

Titel
And Them Boys Done Swang
Distributør
Genre
Trackliste
01 Reeferlord
02 My Heart's Not for Sale
03 Father Popcorn's Magic Oysters
04 Angel in an Armoured Suit
05 Ten Thousand Times Goodbye
06 The House is Rockin'
07 Welcome to the High Times
08 Sometimes U Gotta Go Look for the Car
09 Put Your Arms Around Me
10 The Day the Gypsies Came to Town
11 Rollin' the World
12 A Mother of a Love Story
Forfatter
Karakter
3

17 år er passeret, siden Sveriges Electric Boys sidst gjorde væsen af sig på pladefronten med 'Freewheelin'', og med den originale line-up fra bandstiftelsen i 1988 på plads er det nu tid til fjerde fuldlængde: 'And Them Boys Done Swang'. Uden at kende noget til fortiden, vil jeg dog antage, at svenskerne holder fast i fortidens dyder.

Stilmæssigt lægger Electric Boys sig op af en hard rock med halvfjerdsertendenser både ud i det syrede og måske en anelse tidlig glam, og det præger også produktionen, der er meget simpel og levende. Man kan tydeligt høre anslag og rørforstærkere og det lugter behageligt af at være optaget live i studiet.

Det klæder i den grad et band, som spiller meget frit, let jammende og svinger på den løse groovy måde, hvor polering fortrænges til fordel for det let afslappede.

Fast grundlag uden nyskabelse


Electric Boys har tilsyneladende ikke intentioner om at forny hardrocken eller forfine den, og med bandets historie i mente, er det også et forståeligt valg.

I stedet er det blevet til en ret stilsikker plade, som emmer af spilleglæde, og hvor kompositionerne ikke i sig selv er synderlig stærke, men så lever de til gengæld højt på musikalsk kunnen, begejstring og en lyst til at underholde med letbenet rockmusik. Og derfor er det blevet til en ganske fortrinlig plade, der muligvis ikke sætter spor i hukommelsen, men som undervejs fungerer fornemt og fint til en festlig stund.