Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige m.m. til Skinny Disco

Populær
Updated
10 hurtige m.m. til Skinny Disco
10 hurtige m.m. til Skinny Disco
10 hurtige m.m. til Skinny Disco

Jonas "Skinny Disco" Kangur fra Deathstars svarer på ti hurtige samt et par bonusspørgsmål.

Kunstner
Dato
21-02-2012
Distributør

Da Rammstein var i landet fik Devilution mulighed for at tale med Jonas "Skinny Disco" Kangur, bassist i supportbandet Deathstars. Og han svarede på de sædvanlige ti hurtige spørgsmål, samt et par uddybende om Deathstars:

1. Dine fem favoritbands gennem tiderne?

- Det er sgu svært, for jeg lytter til så mange forskellige slags. Men siden jeg voksede op med de klassiske rockbands, vil jeg sige: Jimi Hendrix, Black Sabbath, Led Zeppelin, The Doors og W.A.S.P.

2. Hvad er dine fem "all time" favoritalbum?

- Det bliver samme slags svar: Black Sabbath - 'Sabbath Bloody Sabbath', Jimi Hendrix Experience - 'Axis Bold As Love', Led Zeppelin - 'Led Zeppelin II', King Crimson - 'In the Court of the Crimson King' og Mötley Crüe - 'Shout at the Devil'.

3. Hvilket nummer ville du  have dræbt for selv at have skrevet?

- John Lennons 'Imagine'. Så kunne jeg have levet godt...

4. Dit yndlingsnummer?


- 'Little Wing' – Jimi Hendrix

5. Din bedste koncertoplevelse nogensinde?

- Den mest spektakulære må være Rammstein, men ellers vil jeg sige Rolling Stones i '85.

6. Hvilket band ville du allerhelst være med i?

- The Who, eller noget...

7. Det vigtigste koncertritual for dig?

- Vi drikker øl, og når så introen går på lægger vi hænderne sammen og råber ”Super”!

8. Det bedste ved at være metalmusiker?

- Det er at føle sig værdsat.

9. Det mest irriterende ved at være i metalmusiker?


- Mangel på penge.

10. Hvad er dine og Deathstars' fremtidsplaner?

- Vi gør os færdige med at skrive sangene til det nye album, og så vil vi i gang med at optage. Vi håber på at det bliver til sommer, men processen er altid meget langsommelig for os. Men vi håber da på at vi kan få albummet ud inden næste år.

Så var det tid til at par bonusspørgsmål, som vort svenske interviewoffer beredvilligt besvarede.
Hvordan har det været at turnere med Rammstein?

- Det har været virkelig fedt. De viser os at de sætter pris på at Deathstars er med, ved at komme forbi og hilse, ved at tage os med ud at spise. Den slags...

Har i lært noget nyt af denne tour?

- Egentlig ikke... Jeg ved ikke helt, hvad det skulle være. Man vokser jo hele tiden, så hvad jeg virkelig har lært på denne tur er, at hvor man som supportband normalt skal holde sig væk, så har vi fået at vide af Till (Lindemann, Rammstein), at vi skulle feste vildere, for han havde fået oplyst, at vi var et festband, haha. Så dét jeg har lært er, at det ikke altid er tilfældet, at man skal holde lav profil.

Ellers så vokser man, og finder sit rum på scenen, og kan man udfylde alle slags scener, så synes jeg, at man har fat i en god formel.

Deathstars er blevet kaldt for goth- og industrial metal. Hvad betyder de betegnelser for dig?

- Vi prøver at undgå ordet ”Goth”, for vi synes ikke det passer til os. Jeg kan godt forstå at folk siger det, pga. vores image, men vi er i virkeligheden bare kæmpe rockfans alle sammen i bandet. Men siden vi også bruger synthesizere i musikken, så får man det industrielle. Derfor vil jeg kalde os industrial rock metal. For mig giver det nogle dårlige associationer, men det er vel noget alle bands går igennem: ”Det er ikke helt det vi spiller” - så vi har det fint med, at folk kalder os det. Vi ville bare ikke gøre det selv.

Du taler meget om glæden ved rockmusik, men Deathstars er også et meget visuelt band. Ser du nogen modsætninger i det?

- Nej, for vi arbejder på alle aspekter af det at være et band, så vi synes også, at det er vigtigt at bearbejde bandets fremtoning. Vi bruger mange kræfter og penge på at få musikken til at lyde godt, så derfor lægger vi også meget i at det skal se ordentligt ud. Vores videoer bruger vi også meget krudt på, så de ikke bliver dårlige. Det hele er meget vigtigt. Der er masser af bands, der bare går på scenen i en t-shirt og banger hovedet lidt...

Synes du da, at den slags bands er kedelige?

- Nej, det ville bare være mærkeligt for et band som Deathstars at gøre det samme. Men som jeg sagde tidligere, så elsker jeg jo masser at de klassiske bands.

Når publikum så sminker sig, som I gør på scenen, hvad tænker du om det?

- Det er smigrende når folk kommer sådan til showene, så jeg har det fint med det.