10 hurtige: Simon Olsen

Populær
10 hurtige: Simon Olsen

Mød Simon Olsen: Til hverdag er han skolelærer, men mest af alt er han forsanger i både Livløs og Baest.

Kunstner
Titel
+ Livløs
Fotograf
Jacob
Forfatter

Hvad er dit første minde med heavy metal?

Jeg tror det har været da jeg hørte Limp Bizkit med ‘Rollin’. En sand klassiker.

Hvem er dit favoritband gennem tiderne?

Det vil nok komme bag på nogen, men jeg er stor fan af det californiske band Deftones. De er simpelthen et band der har fulgt mig fra start-teenageårene og op til i dag. Jeg var teenager i start 00’erne, hvor nü-metal bølgen havde kronede dage. Deftones var en del af nü-metal-bølgen og blev sat i bås med bands som KoRn, Limp Bizkit og alt det pis der. Men jeg syntes bare de var SÅ meget mere end et nü-metal band. De er et band der altid har udviklet sig, altid gjort deres egen ting og har aldrig været bange for at eksperimenterer med deres lyd. Det synes jeg er fedt. Frontmand Chino Moreno er virkelig karismatisk og en kæmpe inspiration.

Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?

Muddi fra BAEST til hver en tid. Alle elsker Muddi. Også jeg.
 XTD3056 56 1498738222

Hvad er dine fem yndlingsplader?

Jeg lytter til ny musik dagligt, så det er svært at pege fem ud. Nogle nævneværdige fra sidste år er:
Power Trip - 'Nightmare Logic'
Kellermensch - 'Goliath'
Midnight - 'Sweet Death and Ecstasy'
Orm - 'Orm'
Slægt - 'Domus Mysterium'.

Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?

Trentemøller på Roskilde Festival 2009 på Orange Scene. Jeg var i ekstase og gennemblødt af at danse så meget. Det var det vildeste klubsæt, han fyrede af, og det vildeste remix af Britney Spears' klassiker 'Toxic'. På en stærk andenplads ligger Deftones' optræden på Roskilde 2014, også på Orange Scene.

Hvilke platforme bruger du til at opdage ny musik?

Jeg hører som sagt ny musik dagligt, hvilket også kræver en stor platform, så jeg sværger til spotify. Udover det elsker jeg perioden omkring nytår, da det er tiden, hvor der skal gås på opdagelse i årslisterne.

Hvilket band er din guilty pleasure?

Jeg tror som sådan ikke, jeg har noget band som en guilty pleasure. Men jeg hører faktisk til en af de meget få personer i verden, som synes, at Metallicas album 'St. Anger' ikke er så dårlig, som folk går og siger. Det er absolut ikke deres bedste, men ejheller deres dårligste.

Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?

Som heavyfan synes jeg faktisk ikke, jeg har mødt specielt mange fordomme. Men jeg har oplevet, at vi engang skulle bestille nogle nye T-shirts i BAEST med et tryk, som ikke ligefrem var helligt. Det mente de polske leverandører var gudsbespottende og nægtede at trykke trøjerne. Det var en mærkelig, men også lidt sej oplevelse.

Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?

Jeg har haft de bedste oplevelser i mit liv i heavymiljøet. Specielt de sidste to år har jeg haft rigtig gode oplevelser. Det peakede nok med BAESTs koncerter på Copenhell og Roskilde Festival, det ville jeg ikke bytte for noget som helst.

Hvorfor er du heavyfan?

Jeg er heavyfan for musikken. Musikken er noget, der altid har fulgt mig, og den passer mit emotionelle sindelag bedst.

Som en lille bonus bringer vi her  Baests nye video 'Crosswhore':
&feature=youtu.be