Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Morgendagens stjerner: Bæst

Populær
Updated
Morgendagens stjerner: Bæst

Mød Bæst, århusiansk dødsmetal der lyder som om de IKKE er fra Århus.

Kunstner
Forfatter

Hvem er med i bandet?

Lasse Revsbech (Guitar)
Mattias Melchiorsen (Bas)
Sebastian Abildsteen (Trommer)
Simon Lindemann Olsen (Vokal)
Svend Engsig Karlsson (Guitar)

Hvordan startede bandet?

Svend og Lasse startede med at skrive sange og kæle lidt under sommeren 2015, og brugte derefter ca. et halvt år på at samle kompetente medlemmer/gode kammerater som havde lyst til at være med.

Hvor var jeres første øver?

I oktober 2015 fik vi øvelokale i Monorama i Åbyhøj. Efter halvanden måneds slåskampe og tovtrækkeri gik vi i Monoramas studie, og indspillede vores demo ’demo’.

Hvor var jeres første koncert?

Vores første koncert var til Royal Metal Fest 2016, hvilket var en chance og en mulighed vi er utroligt glade for at have fået. Vi ser frem til endnu en fantastisk festival i 2017, som helt sikkert byder på et endnu vildere program og endnu bedre afvikling, om muligt.

Hvem har fået øje på jer?

Royal Metal Fest bookede os til at spille vores debutkoncert, hvilket vi er meget taknemmelige for. Det er stort af en så veletableret festival at satse på et band, som ikke har spillet en eneste koncert sammen før.
Derudover var vi allerede en måneds tid inden vores første koncert i kontakt med Morten og Heidi fra Tråd Booking, som vi nu er i folden hos.

Hvad har været jeres største koncert?

Royal Metal Fest 2016. På Atlas. Det var helt hyl.

Hvad er det sværeste ved at være ny i gamet?

At huske alle de pisse pæne navne på  alle de pisse pæne folk i miljøet. Og at leve op til egne og andres forventninger, samt at forsøge at holde sig på sin egen sti, uden at blive påvirket for meget af andres  ideer og meninger.

Hvordan har det været at indspille jeres debutplade?

Rimelig træls, det blev kun til en demo på 3 numre. Til gengæld er vi meget tilfredse med de numre, og meget stor tak til Christian Tronhjem for alle finurligheder med lyd og leg. Og tak til Goatboil Productions for udgivelse på ca. en mio. platforme.

Hvad er jeres inspirationer?

Gammel svenskerdød, både fra Göteborg og Stockholm, tidlig Florida dødsmetal og selvfølgelig Bloodbath der samler det hele i et ækelt potpourri.

Hvad er jeres drømme?

Der er mange store drømme, som f.eks. en der handler om at putte LED-lys og røgmaskiner i vores gedekranier. Men den mest væsentlige drøm må være om at komme ud over Danmarks grænser, så langt som muligt og så meget som muligt. Drømmene har selvfølgelig ændret sig meget grundet den meget fine modtagelse vi har fået, som vi er meget taknemmelige for.

Hvordan vil I nå dem?

Vi vil nå dem et skridt af gangen. Nu gælder det om at udnytte vores netværk, og spille helt forfærdeligt mange koncerter. Vi har nyt og fremragende materiale på vej, så vi glæder os helt vildt. Desuden skal vi blive ved med at være så møggode venner, og have det så sjovt som vi har det nu.

Hvordan vil I virkelig IKKE ende?

Vil vil ikke afslutte dette projekt med uudnyttet potentiale og med uopnåede drømme. Desuden vil vi ikke ende som stalddrenge, man kan ikke stole på heste. R.I.P.

Hvor meget opbakning har du/I fra baglandet (forældre, skole, venner, job etc.?

Vi har fået helt vanvittig meget opbakning på alle fronter. Det har gjort det muligt at indspille, samle gedehoveder, distribuere, øve, og det har været meget inspirerende for os at folk har været så støttende og hjælpsomme.
En speciel tak skal gå til Jens Karlsson, som tog teten som manager allerede i oktober, og som har skubbet BÆST mange mil længere end vi selv havde været i stand til. Vi har venner der kører biler, sørger for bogføring, hjælper med at slæbe gear, og ikke mindst venner der møder talstærkt op. Opbakningen til BÆST er en brutal maskine.