Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige: Søren Pedersen

Populær
Updated
10 hurtige: Søren Pedersen

Som optakt til Royal Metal Fest går ugens 10 hurtige til Lipids frontmand Søren Pedersen, hvis old school metalhjerte især banker for King Diamond, Dio og Twisted Sister.

Kunstner
Genre
Fotograf
Jacob Dinesen (High Voltage 2016)

Fra barnsben af i 80’erne havde brødrene Søren og Martin Pedersen heavy metal i hovedet. I 1994 tog de selv skridtet og dannede Lipid med Søren i front på vokal og guitar og Martin på trommer.

Siden tog det fart med nogle helvedes fede udgivelser og stribevis af koncerter herhjemme og i udlandet. 

Til sommer går Lipid i studiet og indspiller deres næste plade, men ikke uden først at byde på en forsmag på materialet med en stribe koncerter her i foråret. Ikke mindst om fredagen på Royal Metal Fest i Århus.

I 2006 gik de 10 hurtige til Martin Pedersen – der dog forlod Lipid for to år siden. Her 11 år senere er turen så kommet til den 40-årige lillebror!

Hvad er dit første minde med heavy metal?

Det må være, da jeg var omkring 8 år, og Jørgen de Mylius spillede ’We're Not Gonna Take It’ med Twisted Sister i Eldorado [populært tv-program på DR fra 1983-85, red.]

Jeg mener også, at ’The Last In Line’ med Dio blev vist. Dagen efter fik min bror så Twisted Sisters ’Stay Hungry’ på kassettebånd , og så var der ingen vej tilbage – heldigvis. Så tak til Mylle!

Hvem er dit favoritband gennem tiderne?

Der er egentlig nogle stykker. Især W.A.S.P., Dio, Judas Priest, Twisted Sister og ikke mindst King Diamond. Ej at forglemme Europe!

Hvilken musiker vil du helst drikke en øl med på en bar?

Dio, tror jeg. Ham savner jeg sgu på metalscenen. Dio havde verdens fedeste stemme og virkede til at være en rigtig sympatisk mand.

Hvad er dine fem yndlingsplader?

King Diamond – ’Abigail’
King Diamond – ’Them’
W.A.S.P. – ’The Headless Children’
Twisted Sister – ’Stay Hungry
Dio – ’Dream Evil’

Hvad er din bedste koncertoplevelse nogensinde?

Både King Diamond og Twisted Sister var fænomenale på sidste års Sweden Rock Festival. Men også Sepultura i Pumpehuset på Arise turneen i 1991 står klokkeklart som noget af det fedeste. Og så selvfølgelig Iron Maiden i Horsens i 2008 – fantastisk koncert!

Hvilke platforme bruger du til at opdage nyt musik?

Det er nok mest rundt omkring på spillesteder og festivaler, at jeg opdager nye fede bands. Ellers er det vel YouTube, og når jeg læser en god anmeldelse, så tjekker jeg altid musikken ud bagefter.

Hvilket band er din guilty pleasure?

Det må helt klart være Shu-bi-dua. Deres første plader er simpelthen geniale. Det hænder faktisk ret ofte, at de ryger på anlægget i øveren over et par bajere, så sidder vi der og er flade af grin over de fede tekster, eksempelvis 'Krig og Fred' fra 1980.

Hvilke fordomme er du blevet mødt med som heavyfan?

Jeg synes ikke rigtigt, at jeg bliver mødt af fordomme, men det er nok, fordi 99 procent af min omgangskreds selv er folk, der elsker heavy.

Det er sgu nok nærmere mig, der har fordomme om folk, der hører hip hop eller rap. Der er efter min mening gået noget fuldstændig galt i deres opdragelse!

Hvilke gode oplevelser har du haft ude i heavymiljøet?

Lutter gode oplevelser. Det er et herligt folkefærd, hvor mange kender hinanden på kryds og tværs . Man møder altid nogen, man kender, om det så er på Sweden Rock,  Wacken eller bare til koncerter generelt, så synes jeg, folk er rare.

Hvorfor er du heavyfan?

At være heavyfan er ikke et valg, jeg har truffet, det er Jørgen de Mylius og min brors skyld. Der har heldigvis aldrig været et alternativ, og det er jeg lykkelig for.

Som Bruce Dickinson engang sagde: "Hvis jorden blev styret af folk der hører heavy, ville der ikke være så meget bøvl". 

Det tror jeg sgu han har ret i – heavy metal er vejen frem, og det skal folk fat’!

Lipid spiller sammen med Detest på Konfus i Esbjerg 1. april og kan opleves på årets Royal Metal Fest i Århus 7. april og 12. maj til Aalborg Rock og Metal Festival.