Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige til Fredrik Åkesson

Populær
Updated
10 hurtige til Fredrik Åkesson

Under årets Copenhell nåede vi udover det tidligere bragte interview også den klassiske 10 hurtige til Opeth-guitaristen Fredrik Åkesson.

Kunstner
Titel
Fredrik Åkesson
Dato
17-06-2011
Distributør
Fotograf
Jacob Dinesen

1. Hvad er dine fem favoritalbums?
Metallica – 'Master of Puppets'
Iron Maiden – 'Piece of Mind'
Judas Priest – 'Sin After Sin'
Black Sabbath – 'Sabbath Bloody Sabbath'
Dio – 'Holy Diver'

2. Hvilken sang ville du ønske, at du selv havde skrevet?
- 'Diary of a Madman', Ozzy Osbourne.

3. Hvem er din favoritmusiker gennem tiderne?
- Det må være en guitarist så…hmm…. Den som inspirerede mig til at øve mig mere og mere var Michael Schenker.

4. Hvad er dit yndlingsband?
- Det er for svært at vælge ud.

5. Hvad er din bedste koncert oplevelse?
- Da jeg var virkelig ung, så var der én koncert, som virkelige påvirkede mig: Iron Maiden på deres ’Somewhere in Time’-tour, hvor de havde den her oppustelige Eddie. Men det måske allerbedste, jeg har været til, var Pink Floyd i ’96…næ, ’94 var det vist, hvor de havde deres sidste tour med Gilmour.

6. Hvilket band ville du gerne være på tour med?
- Det ville være fedt at turnere med Black Sabbath eller Tool. Jeg mener ikke, at vi lyder som Tool, men jeg tror, at vi godt kunne behage deres crowds, og så kan vi rigtig godt lide deres musik. Og ellers er der selvfølgelig noget så klassisk som Iron Maiden.

7. Har du og bandet et ritual før jeres koncerter?
- Åh ja, faktisk så gør vi det, at vi alle sammen giver hånd. Det er det eneste ritual. Altså, bortset fra dyreofringerne, haha.

8. Hvad er det bedste ved at være i Opeth?
- Det bedste er, at vi har det sjovt, og kommer godt ud af det med hinanden. Vi arbejder hårdt, og så mener jeg, at vi er et band, som bestemt ikke er udtømt for kreative ideer. Vi kan stadig nå nye højder, og behøver ikke at udgive det samme album igen.

9. Hvad er det værste ved at være i Opeth?
- Det er nok et almindeligt svar: transporttiden. At vente i lufthavne osv. Man kan selvfølgelig drikke øl, og det er da også sjovt, men på dag nr. 150 i streg, er det bare ikke helt så interessant længere. Men det er nu det hele værd, når dagen er ovre, og man har spillet et fedt show. Det kan ikke slås af andet.

10. Hvad er dine og bandets fremtidsplaner?
- Lige nu spiller vi festivaller, vist 12-13 her i sommeren. Og derefter så kommer det nye album, ’Heritage’ den 20. september med tour først i Nordamerika og så til Europa. Vi har lidt fri i august, hvor vi kan fiske eller sådan noget. Vi hænger lidt ud sammen i fritiden, men efter en lang tour, så har vi som regel også brug for lidt tid væk fra hinanden.

Læs - eller genlæs - også interviewet HER.