Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

10 hurtige til Tomas Lindberg

Populær
Updated
10 hurtige til Tomas Lindberg
10 hurtige til Tomas Lindberg
10 hurtige til Tomas Lindberg
10 hurtige til Tomas Lindberg
10 hurtige til Tomas Lindberg

Tilbage i januar, kort før en vild koncert med Lock Up, stillede Devilution Tomas Lindberg de klassiske ti spørgsmål om inspirationer og meget andet.

Kunstner
Spillested
Dato
08-01-2012
Distributør
Fotograf
Jacob Dinesen

1. Hvad er dine fem favoritalbums?
- Jeg hører så meget forskelligt, så det er godt nok svært. Det er ret umuligt, og det er i hvert fald ikke være i en prioriteret rækkefølge…

Voivod – ’Killing Technology’
Swans – ’Filth’
Black Flag – ’My War’
Killing Joke – ‘Killing Joke’
Slayer – ‘Hell Awaits’

2. Hvilken sang ville du ønske, at du selv havde skrevet?
- Det ville have været virkeligt rart at have skrevet åbningsriffet på ’Black Sabbath’ og derved have været med til at skabe en hel genre.

3. Hvem er din favoritmusiker gennem tiderne?
- Ikke så meget en musiker i sig selv, jeg er mere til sangere set i det perspektiv, men der er mange gode folk derude, som har inspireret mig. Jeg har fx altid været stor fan af det, Justin Broadrick har sendt på gaden (ex-Napalm Death, Godflesh, Jesu og meget, meget mere. Diskografi - red.). Han er en stor kunstner, synes jeg.


4. Hvad er dit yndlingsband?
- Hmm… Jeg kan vel sige Autopsy. Det ved jeg ikke, haha.

5. Hvad er din bedste koncertoplevelse?
- Jeg lavede engang en liste med de ti bedste, men at vælge én af dem… Sonic Youth var godt… Godflesh…  Jeg vil sige Converge i Tokyo i 2002, tror jeg det var. Det var enestående. Godflesh i Göteborg i 1991 var også fantastisk.

6. Hvilket band ville du gerne være på tour med?
- Der er tonsvis, men lad os bare tage Voivod ”for the hell of it”.

7. Har du og bandet et ritual før jeres koncerter?
- Det er forskelligt fra band til band, men det er vigtigt at vi alle fire (her hentydes til Lock Up – red.) lige stikker hovederne sammen inden en koncert, og siger ”kom så gutter” eller lignende og så lige hører introen til koncerten sammen.

- Jeg varmer min stemme op – det lyder måske skørt, men jeg bliver jo ældre og er nødt til det, især hvis jeg skal holde en hel time. Jeg er ret kedeligt selskab det sidste kvarter før et show, da jeg er nødt til virkelig at fokusere på showet.

Er der egentlig en grænse for hvor langt tid du vil kunne give dig fuldt ud stemmemæssigt til et show?

- En time er næsten for langt! Jeg ville hellere spille 30-40 minutter for at kunne give mig 100 %. En time er lang tid for så ekstrem musik. Også for publikum for der er så mange indtryk, der skal fordøjes.

8. Hvad er det bedste ved at være i et band?
- Det er kammeratskabet, det er som en slags bande. For mig føles det som om, at det bliver sjovere at spille hardcore og dødsmetal for hver dag der går. Det er fantastisk at være i en position, hvor man kan gå på scenen og spille den her slags musik, som man bare elsker.

9. Hvad er det værste ved at være i et band?
- Ikke så meget, faktisk. Ja, at være væk hjemmefra, måske. Men jeg elsker det jo. Hvis jeg bare kunne gøre begge dele samtidig, haha. Jeg kan lide at rejse og hænge ud med vennerne.

10. Hvad er dine og Lock Ups fremtidsplaner?
- Efter showet i aften i København, så er der fire ugers pause, og så tager vi til USA. Vi skal spille 10-12 shows med Goatwhore. Det bliver ret interessant, fordi Shane Embury har andre planer, så vi spiller faktisk med Dan Lilker (Brutal Truth, Nuclear Assault, ex-Anthrax – red.). Det er sådan lidt ”wow, det havde jeg ikke troet” for det her band. Han er en af vores gode venner og en fantastisk bassist. Det bliver sjovt.

- Og vi har nogle festivalplaner og prøver at komme til Sydamerika også. Vi har planer om at lave nogle demoer allerede her til sommer, og se hvor et nyt album vil bære hen ad. Vi er ”on a roll” for tiden, så det vil være fedt at få et album ud, inden der går alt for lang tid.

Gense "Tompa" og de andre i Lock Up fra koncerten på Beta i januar eller klik ind og genlæs interviewet, vi også lavede den dag: