Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ingen musikalsk atombombe

Populær
Updated
Ingen musikalsk atombombe
Ingen musikalsk atombombe
Ingen musikalsk atombombe
Ingen musikalsk atombombe
Ingen musikalsk atombombe

Disfear syntes ikke arrige nok til at få sparket deres åbenlyse hyldest til Discharge og Motörhead udover Loppens lave scenekant.

Kunstner
Titel
Disfear på Loppen, onsdag den 20. Maj, 2009
Spillested
Dato
20-05-2009
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
2

Det er onsdag. Det er dagen før Kristi Himmelfartsdag, der jo som bekendt udløser en fridag både for kristne individer og os hedninge. Af dén årsag var der også påfaldende proppet på Christianias Loppen, da Tomas Lindberg fra At the Gates’ nye hovedforetagende, Disfear, lagde vejen forbi.

Det ligger i navnet, at Disfear hylder de superbe anarkister i Discharges aggressive ”D-Beat”-genre, der har inspireret hvert eneste af de tidlige speed- og thrashbands. Og tilsat et stænk af Lemmys Motörhead-charme, skød kvartetten 2008 i gang med et af årets mest energiske og hårdtslående albums ”Live the Storm”.

Men grundet At the Gates’ farvelrundrejse, turneres der først nu for alvor bag pladen, og det var også dens åbningsnummer ”Get It Off”, der åbnede koncerten på Loppen.

Herfra var der smæk for skillingen, mens Disfear smadrede sig gennem materiale fra hele bagkataloget, men desværre lurede monotoniens spøgelse også konstant i kulissen - én ting er, at man åbenlyst hylder sine idoler, en anden ting er, når der stort set intet nyt er bag den hærgende facade.

Lindberg fes rundt på scenen, og forsøgte at se hidsig ud, men han og resten af bandet fik aldrig scenepræsens til at gå op med det musikalske indhold. Vil man smadre igennem med anarkistisk tonserpunk, må man fandeme også ligne nogle, der er af den overbevisning, at Jorden skal udslettes.

Disfear lignede nærmere den flok høflige og skikkelige svenskere, de nok er, og ja, så var der det der med monotonien…

En regulær skuffelse af en koncert, der aldrig bød på den musikalske atombombe, der kunne have stoppet Jesu totusindeogtiende himmelfart (og som denne anmelder havde håbet på).

Æv.