Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Årsliste 2009 - Mathias Nielsen

Populær
Updated
Årsliste 2009 - Mathias Nielsen
Årsliste 2009 - Mathias Nielsen
Årsliste 2009 - Mathias Nielsen
Årsliste 2009 - Mathias Nielsen
Årsliste 2009 - Mathias Nielsen

Mastodon ryddede bordet i 2009, Rising var det nye scoop herhjemme, og Nine Inch Nails, Pentagram, Metallica og Electric Wizard gav de bedste koncerter.

Årets internationale album:
1. MASTODON: "Crack the Skye" – de bedste plader er dem, der bliver bedre og bedre, for hver gang man lytter til dem, og det gør ”Crack the Skye” i dén grad. (se videoen til 'Divinations' " mce_href=" " target="_blank">HER!)
2. BARONESS: "Blue Record" – alsidig, fornem og eksperimenterende opfølger fra de tidligere Mastodon Jr. (se videoen til 'A Horse Called Golgatha' " mce_href=" " target="_blank">HER!)
3. CELAN: "Halo" – grum post-metal fra all star-bandet, der brillerede med Unsane-Chris Spencers nihilistiske brøl i front. (se klip fra bandets koncert på Loppen " mce_href=" " target="_blank">HER!)
4. SHRINEBUILDER: "Shrinebuilder" – ikke nær så stærkt som forventet, men stadigvæk nosseknusende tungt. (lyt til 'Pyramid of the Moon' fra pladen " mce_href=" " target="_blank">HER!)
5. KYLESA: "Static Tensions" – god metaltonseri og pluspoint for kvindeligt islæt. (lyt til 'Unknown Awareness' fra pladen " mce_href=" " target="_blank">HER!)

Årets danske album:
THE PSYKE PROJECT: "Dead Storm" – Kellermensch lavede også en god plade, som dog viste sig knap så langtidsholdbar som Psyke Projects formfuldendte udspil, der dog samtidig også smagte lige vel meget af Neurosis. Oh, well…

Årets internationale hit:
MASTODON: "The Czar" – det er ti minutters øreorgasme og helt deroppe og slikke ’Master of Puppets’ i røven. (se Mastodon spille sangen live foran undertegnede i pisregnvejr i Sverige " mce_href=" " target="_blank">HER!)

Årets danske hit:
THE PSYKE PROJECT: "Storms of the North" – cirka således bør storladen og brutal dansk metal skæres i år 2009.

Årets genfundne klassiker:
WHIPLASH: "Power and Pain" " mce_href=" " target="_blank">DEATH TO POSER METAL!

Årets DVD:
Nej.

Årets opsamling/bokssæt:
Dem har der vist ikke været nogen af. Eller også har pladeselskaberne været for nærige med at dele dem ud.

Årets koncerter:
1. NINE INCH NAILS, Roskilde Festival, 03-07-2009 – i modsætning til så mange andre af nostalgirockerne, så leverede Trent Reznor og hans kumpaner i dén grad varen på Orange dén dér midnat i juli. (se undertegnedes hjemmevideo af 'Wish' fra Roskilde " mce_href=" " target="_blank">HER!)
2. PENTAGRAM, The Rock, 01-10-2009 – fantastisk old school headbanging-seance med Bobby Liebling i sit es. Vores sløje fotograf manglede til at indfange årets metal-moment, og nåede kun forsinket frem til antiklimakshovednavnet Trouble. (se Bobby Liebling give den gas i lyserøde bukser på The Rock " mce_href=" " target="_blank">HER!)
3. METALLICA, Forum, 23-07-2009 – efter en decideret kedelig førsteaften, skiftede Metallica gear under anden koncert, og ramte klimaks midtvejs i deres fem-koncertsmaraton i Forum i juli. (se undertegnedes hjemmevideo af Metallica, der spiller 'Hit the Lights' i Forum " mce_href=" " target="_blank">HER!)
4. ELECTRIC WIZARD, Loppen, 31-08-2009 – lige så tungt og sløvt som Sabbath i metalguldalderen. Flot fremmøde på Loppen, uagtet at det var en sløj mandag.

Årets internationale navn:
MASTODON – det kan ikke være anderledes. Igen viste årtusindets mest ambitiøse og hæmningsløse metalband, hvor skabet skal stå. Men det vidste vi jo godt i forvejen.

Årets danske navn:
RISING – der er ikke mange andre end undertegnede, der for alvor hyper denne fortrinlige trio, der EP-debuterede i år, og som forhåbentlig får en DMeA-pris og pladekontrakt i 2010, så de kan smide en fuldlængde på gaden, og så landets metalpøbel kan blive trakteret med metal med nosser igen. (tjek bandets MySpace HER!)

Årets nye internationale navn:
SHRINEBUILDER eller THEM CROOKED VULTURES – lidt sørgeligt, at man må ty til supergrupper her, men der har sgu ikke været så meget nye at flage for i metallen i år.

Årets nye danske navn:
RISING – læs ovenfor.

Årets comeback:
METALLICA – efter den skrækkelige koncert i Århus forrige år, vendte verdens største metalband tilbage med old school-sætlister og spilleglæde i Forum.

Årets optur:
2009 har på alle fronter været et slapt år, så det skal være noget med musik: Mastodons ’The Czar’ – hele sangen er en nyklassiker, men især klimakset 7:28 inde med guitarsolo og hvad dertil hører, er ganske enkelt noget af det bedste, der er hørt i dette årtusinde. (hør sangen " mce_href=" " target="_blank">HER!)

Årets største skuffelse:
Antallet af jyder med Smirnoff Ice, oppustelige guitarer og mobilkameraer til AC/DC, der havde mere travlt med at tage billeder af sidemanden end med at holde øje med, hvad der skete på scenen. Skuffende var det også, at AC/DC selv spillede det samme sæt, som de har liret af i 20 år blot tilsat et par nye numre.

Største ønske for 2010:
At vi får den klubkoncert med Mastodon, som de skylder os, og at High on Fire jævner Loppen med jorden som sædvanlig.

Det glæder jeg mig mest til i 2010:
Både BARONESS, SAINT VITUS, et rehabiliteret FEAR FACTORY og EYEHATEGOD har meldt deres ankomst i årets første halvdel. Her jubles.

Trackliste
2009
Fotograf
Henrik Mauser Reerslev

Menu