Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Blød udgave af Mastodon

Populær
Updated
Blød udgave af Mastodon
Solid debut fra et interessant bekendtskab, skriver Mathias Nielsen om Baroness "The Red Album". Den Georgia-baserede kvartet Baroness udspringer af bølgen af den såkaldte post-rock, hvor det handler mere om at male et landskab med musikken, end om at skrive simpelt sammenhængende sange. ”The Red Album” er bandets første fuldlængdeskive, og det er en stærk en af slagsen.

Det musikalske univers er svævende og aldrig uinteressant. I anden halvdel, under den atmosfæriske ”The Birthing” lykkes det fx bandet, at inkorporere både rå metal-riffs og guitarduetlir til den store guldmedalje.

Baroness kunne godt lyde som en blød udgave af Mastodon, mens de henter mange af deres afdæmpede passager fra Isis. Man ved aldrig, hvad der lurer om hjørnet, men man kan være sikker på, at tålmodigheden belønnes med et stærkt, ondt headbangerværdigt riff hver gang. Et højdepunkt er ”Isak”, der primært holdes oppe af dens ildevarslende drevne trommespil.

Nuvel, Baroness bliver undervejs en anelse for selvopslugte og navlebeskuende, men som debuterende band har de også stadig masser af tid til at nå nye mål. Lyttere, der synes, at størstedelen af Baroness’ beslægtede bands, er for store mundfulde, vil være lettede over at høre, at man kan nå igennem ”The Red Album”’s krøllede – men interessante – univers på tre kvarter.

Nu mangler vi bare, at de bliver taget under vingerne af et større band, så de kan opleves live på disse breddegrader. Solid debut fra et interessant bekendtskab.

Kunstner
Titel
The Red Album
Distributør
Karakter
3