Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Håb i andedammen

Populær
Updated
Håb i andedammen

Inspirationskilderne er tydelige på danske Risings selvbetitlede EP, men det overskygger ikke det faktum, at vi her har at gøre med forfriskende dansk metal, som den skal skæres.

Kunstner
Titel
Rising (EP)
Genre
Trackliste
1. Black Mound
2. Dead Kings
3. Evolve/Regress
4. Grail of Bone
Karakter
3

DMeA venter lige om hjørnet. Der skal deles priser ud for både de hel- og halvhjertede præstationer, metalmusikken herhjemme har affødt i 2009. Og det manglede da bare. Der er jo i længere tid blevet råbt op om, hvor godt det går for andedammens metalscene, så selvfølgelig skal det hædres. Det må det da. Og det vil den danske metalscene unægtelig selv være den første til at skrive under på. Lad os hædre hinanden! Og fred være med det.

Selv om det endnu ikke er blevet offentliggjort hvilke bandnavne og udgivelser, der er med i opløbet i år, skal der allerede nu lyde et højt supportbrøl for Rising, som må forventes at være nomineret i Talent-konkurrencen - for derefter at snuppe prisen. Bliver de ikke indstillet til prisen, har komiteen sovet i timen.

Denne selvbetitlede EP består af fire skæringer. I bandets bastante grundvold er Rising en god kombination af det tidligere Mastodon samt en velkommen portion Baroness. På trods af at inspirationskilderne er meget tydelige, forbliver det helt vejen igennem en forfriskende fornøjelse at høre EP’ens sekstens minutter igennem. Riff-skrivningen er det mest potente hørt fra Danmark i lang tid og produktionen er perfekt mudret, hvilket er en sjældenhed på disse overproducerede kanter.

Det, der er en af bandets mange styrker, er, at de ligesom Baroness formår at få det episke frem i det rå og simple. Det skinner først og fremmest igennem i 'Dead Kings', som med hektisk adskilte guitarflader får etableret et imponerende eklektisk lydbillede, ligesom afslutningsnummeret med den fuldfede titel, 'Grail of Bone', har et så ambitiøst drive, at det går lige i hjertekulens metalvene.    

Det skal blive pissespændende at følge Rising i fremtiden. Hvis de kan leve op til de ambitioner og den viljestyrke, de kommer med på denne EP, har de mere end en Talent-pris på bedding.

På den danske musikscene står Rising for sig selv. Så på trods af at man sagtens kan høre, hvilket metallandskab de kommer fra, forbliver de nu alligevel et navn, man glæder sig til at høre meget, meget mere fra.