Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

500 eksklusive vinyler

Populær
Updated
500 eksklusive vinyler

Vinylen lever i bedste nostalgiske velgående. og der ses genudgivelser allevegne - én af vor egen andedams mest succesrige dødsmetal-udgivelser, Illdisposed '1-800 Vindication' kommer nu endelig i rillet form.

Kunstner
Titel
1-800 Vindication

Illdisposeds '1-800 Vindication' sneg sig akkurat lige ind på Rock Hard Magazines top 500 over de bedste rock- og metaludgivelser nogensinde tilbage i 2005. Det kan godt være, at en plads som nummer 490 ikke lyder af meget, men så prøv at lave et forsigtigt bud på, hvor mange album der ellers er udgivet i den kategori. Mange!

Og det er da også et specielt album for Illdisposed - det udkom på legendariske Roadrunner Records og til dato er solgt i mere end 40.000 eksemplarer. Heraf 0 på vinyl. Men det bliver der nu lavet om på, vinylfeberen er stadig i fremgang, og den bølge har nyetablerede Heartburn Music sat sig for at holde liv i. De vil både genudgive albums, som ikke har været udgivet på vinyl før, eller bare er udgået, men spritnye udgivelser, lover selskabet, vil også komme.

Her på Devilution, der dog hed "Heavyjam", da nævnte skive udkom tilbage i 2004, var ordene også store og indeholdt sågar en mekaniker-henvisning i Kong Kents 5/5-anmeldelse (har vi mon haft sådan nogen autoværksteds-henvisninger mange gange siden? - red.)

"Skiven er ganske simpelt et pissefedt stilstudie i hvordan en hamrende aggressiv, brutal og råfed, groovy dødsmetal skive skal skæres. Hvis Illdisposed gerne vil have oprejsning efter "Kokaiinum", så har de fået det BIG TIME! Det her holder 112%, som Toyota-mekanikeren ville have sagt det, hvis han havde været death-metal-anmelder".

Sådan. Er du ramt af vinylfeberen, så skal du være hurtig, for genudgivelsen af albummet kommer kun i 500 eksemplar på kulsort 160g vinyl. Albummet kan bestilles nu (HER), men det udkommer først den 27. juni - i øvrigt samme dag, som Illdisposed udgiver deres 13. album 'With Lost Souls On Our Side' via Massacre Records.

Guitarist Jakob Batten er også glad: "Det er en stor tilfredsstillelse at '1-800 Vindication' endelig udgives på vinyl. For 10 år siden var der ingen interesse for vinyl, men det har heldigvis ændret sig. Albummet står som noget specielt for os, da det var vores første for Roadrunner, og også det album, som vi nåede endnu længere ud med. Det har helt klart haft en stor betydning for os, så det bliver godt at se og høre det på sort vinyl."

Videoen 'Still Sane' fra albummet kan ses HER.