Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Ugens Monsterdrøn

Populær
Updated
1-800-vindication

Illdisposeds debut udspil på navnkundige Roadrunner Records, "1-800 Vindication" er et gennembrud af de helt store, mener Kong Kent.

Kunstner
Titel
1-800 Vindication
Dato
04-10-2004
Distributør
Trackliste
1. I Believe in Me
2. Dark
3. Now We're History
4. When You Scream
5. Jeff
6. In Search of Souls
7. Still Sane
8. You Against the World
9. No More Time
10. The Final Step
Karakter
5

Århusianske Illdisposed er tilbage og vil have oprejsning. De har netop tegnet kontrakt med det store metal-selskab Roadrunner Records, og har barslet med deres nye skive ”1-800 Vindication”. Death metal når det er bedst.

For Illdisposed har nemlig fået styr på skidtet. De ved godt hvordan en god skive skal skæres. Allerede i første nummer ”I Believe In Me” er der så meget tryk på, at fødderne sidder og hamrer i gulvet, som var man selv trommeslager med en dobbeltpedal der skulle mishandles for hårdt!

Den brutale lyd er bakket op af en produktion, som sjældent før er hørt så fed. Man har ganske simpelt fyldt hele lydbilledet ud, således at der på intet tidspunkt er et tomrum, hvor produktionen kunne føles en smule tynd. Det er der intet af! Kun ren, velproduceret dødsmetal.

Netop musikken er også et plus. Bo Summers vokal er dyb og alligevel ren at høre på. En growl, der sætter standarder og måske ikke kun i Danmark. Bas og guitar leverer et solidt fundament hvorpå Lasse og Jakob kan lade deres guitarer svæve i både brutale dødsriff samt nogle ganske imponerende melodiske passager, bl.a. i B-stykket (outro, om man vil) på ”Now We’re History.” Skiven er ganske simpelt et pissefedt stilstudie i hvordan en hamrende aggressiv, brutal og råfed, groovy dødsmetal skive skal skæres. Hvis Illdisposed gerne vil have oprejsning efter "Kokaiinum", så har de fået det BIG TIME! Det her holder 112%, som Toyota-mekanikeren ville have sagt det, hvis han havde været death metal anmelder. Jeg er overbevist.

Illdisposed står med ”1-800 Vindication” for et gennembrud af de helt store. Hvis Roadrunner gør deres arbejde bare lidt bedre end de gjorde med at promovere Deicide, kan Illdisposed meget vel løbe med titlen for det bedste dødsmetal album anno 2004. Det er i hvert fald klart det bedste jeg har hørt i år. Og så er det fra Danmark. Klasse!