Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

AMF'13 - de danske navne

Populær
Updated
AMF'13 - de danske navne

Forud for Aalborg Metal Festival 2013 tager Devilution et kig på de danske bands, der kigger forbi Studenterhuset i Aalborg centrum fra d. 7 - 9. november.

Kunstner
Titel
+ Blood Eagle + Crocell + Altar Of Oblivion + Fall Of Pantheon + Act Of Cohesion + The World State
Koncertarrangør

Så skal vi til det igen. Aalborg Metal Festival. Denne skribent anmeldte sin første Aalborg Metal Festival tilbage i 2003, hvor den blev afviklet over én dag. Der er gået 10 år, og festivalen har heldigvis udviklet sig til noget større og meget bedre. Det har været en fantastisk rejse at være med på fra sidelinjen. At se noget vokse sig stort og se, hvordan metalmiljøet bakker op om arrangementet år efter år. Dejligt. Som optakt til Aalborg Metal Festival 2013 tager Devilution i denne artikel et nærmere kig på de danske bands, der er på plakaten i år.

HATESPHERE

Et af de allerstørste bands i dansk metal p.t., der siden dannelsen i Aarhus tilbage i 2000 har udgivet en stribe vellykkede plader. Hatesphere spillede også på Royal Metal Fest i foråret og er netop hjemvendt fra en vellykket Europa-turné som support for Hypocrisy. Den turné ramte desværre ikke Danmark, men nu har vi muligheden for at svinge garnet med Pepe, Esse og co. i Aalborg. Nyd den fede video nedenfor, hvor der er groove til en hel landsby!


BLOOD EAGLE

En dansk supergruppe. Intet mindre. De har tænkt sig at spille ægte dødsmetal for os, og medlemmerne er da også berømte og berygtede for deres tidligere engagement i forskellige grupper. De har Michael Olsson, der også slår sine folder i nordjyske Caro, i front på vokal. Så har de Mircea Eftermie fra Mnemic på guitar, Franz Hellboss ligeledes på guitar, kendt fra bl.a. Illdisposed og Volbeat. Det hele rundes af med Mikael Ehlert på basguitar, han har spillet i Hatesphere, og Morten Toft Hansen på trommer, kendt fra Raunchy. Det skal nok blive spændende at se, hvad de har at byde på i samlet flok.

Nyd en smagsprøve af deres musik her.

ALTAR OF OBLIVION

I Danmark har vi skam andre bands i doom-genren end Saturnus. Det er Altar Of Oblivion et godt eksempel på. De lurer i undergrunden med deres dystre, men smukke metal. Tydeligt inspireret af bl.a. Black Sabbath, Iron Maiden, Mercyful Fate og Candlemass spiller de doom med et twist af firsermetal. Det er en koncert, vi her på Devilution ser frem til.

CROCELL

Crocell spiller melodisk dødsmetal. Her på redaktionen faldt vi første gang over dem, da de spillede netop på Aalborg Metal Festival tilbage i 2008. Det var lige før de udgav debutpladen 'The God We Drowned. Siden er det blevet til tre plader i alt, hvor den nye 'Come Forth Plague' fra juni måned i år er det seneste skud på stammen og første plade med ny forsanger Asbjørn Steffensen. Aalborg Metal Festival er i starten af november, og hvordan fejrer man det bedre end ved at synge med på Crocells sang 'Winter Is Coming'? Her har vi dog valgt, at du skal lytte til den mindst lige så fede 'The Wretched Eidola', der er titelnummeret fra deres anden plade


FALL OF PANTHEON

Fall Of Pantheon er et af de nye skud på den danske metalstamme. Bandet blev grundlagt i 2011 og har siden da spillet shows i hele landet, bl.a. som opvarmning for Dawn Of Demise og The Interbeing. De har udsendt et par ep'er og spillede i sommer på Copenhell. Ifølge dem selv er de inspireret af Nile, Behemoth og Decapitated. Så rent genremæssigt er vi ovre i den hurtige ende af dødsmetallen. Er man til undergrund før alle andre, så er Aalborg Metal Festival 2013 ved at være sidste chance for at hoppe med på Fall Of Pantheon-vognen.


ACT OF COHESION

Ligesom Fall Of Pantheon er Act Of Cohesion helt nyt. Og så alligevel ikke helt. For bandet er bygget på resterne af Croan, og medlemmerne af Act Of Cohesion er ikke uprøvede kræfter. De har spillet musik i mange år og kender deres instrumenter. De udgav i 2013 deres debut-ep med titlen 'Submission And Fairytales', der indeholder tre sange. De skriver selv, at de er inspireret af The Haunted, Metallica, Pantera, Lamb Of God, Megadeth m.fl. Hvis de formår at tage det bedste fra navne som dem, så kan det ikke gå helt galt. Undergrunden lever og er heldigvis rigt repræsenteret på Aalborg Metal Festival. Vi ser frem til at opleve Act Of Cohesion på scenen. Her kan du lytte til hele deres ep, som de har lagt op på YouTube.


THE WORLD STATE

Dette band er stadig lidt af en hemmelighedsfuld affære. Bandets hjernetrust Leif Nielsen præsenterede bandet på Royal Metal Fest i foråret og gav alle en smagsprøve på, hvordan The World State lyder. Siden er sommeren gået med at få finpudset deres line-up, og der er blevet lagt en del timer i øvelokalet. Faktisk er deres show på Aalborg Metal Festival torsdag d. 7. november 2013 deres første koncert nogensinde. The World State har Monika Pedersen fra Sirenia på vokal, og vi kan se frem til at høre sange fra deres 'Flier'-ep, der blev udgivet i april måned i år.


Aalborg Metal Festival 2013 afholdes fra torsdag d. 7. november til lørdag d. 9. november. Spillestedet er som altid Studenterhuset på Gammeltorv i hjertet af Aalborgs bymidte. Herfra er der efter koncerterne kun nogle få hundrede meter til efterfesten på RockCaféen i Jomfru Ane Gade, ligesom der er masser af udmærkede spisesteder rundt om spillestedet. Alt lige fra McDonald's, Burger King og Jensens Bøfhus til caféer, pølsevogne, Søgaards Bryghus og mange andre spisesteder. Vi ses forhåbentlig til en fed weekend!