Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Devilution #100: Casper Villumsen

Populær
Updated
Devilution #100: Casper Villumsen

Casper Villumsen, der også var med i HeavyJam- og NRG-tiden har funderet over fortæret metal i perioden fra Devilutions første nyhedsbrev til denne uges jubilæum med nr. 100.

Kunstner
Dato
08-10-2012
Fotograf
Jacob Dinesen (arkiv, Leprous, The Rock 2011))

- Det bedste ved at være med til at lave Devilution:

For mig er det bedste helt sikkert at få stukket fede plader i hånden, som jeg måske aldrig ville have fundet frem til ellers. I en travl hverdag er der ikke nok tid til at høre sine gamle favorit-skiver, og jeg bliver indimellem spurgt om jeg ikke savner den del. Jo, det gør jeg, men jeg kan også mærke, at jeg uden ny musik mangler et eller andet, og så begynder det at krible efter et frisk "kick". Jeg er vel blevet afhængig, for det føles næsten som en rus, når man finder et ukendt band, og bare synes det er det fedeste. Som sidste uges anmeldte indiske Kryptos.

- Det værste ved at være med til at lave Devilution:

Søndage. Der er altid en deadline, og selvom det egentlig er meget hyggeligt at taste lidt med god musik på anlægget, så er der bare søndage, hvor ugen og weekenden har været hård, og man godt kunne bruge at man havde taget sig sammen i bedre tid. Der er også dårlige skiver, men det kan man ikke klage over, for de dårlige får de gode til at skinne endnu klarere.

- Bedste album i Devilutions levetid:

Der har været to gange med årslister i Devilutions levetid, dvs. siden den 2. november 2010, så man kan måske skele til dette. Men nogle gange vokser plader først med lidt tid, og så må vi jo ikke glemme, at der også er udgivet mange fine skiver i år. Heldigvis er jeg ikke en, der gemmer sig bag flosklen "metal var meget bedre i gamle dage", så der er rigeligt at tage af. Det viser vi også i vores årslister, så jeg vil blot nævne én her: min favorit fra 2011, Leprous med 'Bilateral' (og ÆV!, jeg missede dem desværre i fredags, fordi jeg selv var ude at spille. Artikelfotoet er i øvrigt bandets frontmand fanget af Jacob Dinesen, da bandet spillede på The Rock i 2011).

- Værste album i Devilutions levetid:

Heldigvis er der ikke så meget rigtig, rigtigt ringe, som den værste skive jeg nogensinde har hørt - Bakteria. Den blev dog anmeldt i NRG-tiden, som kom før Devilution, så vi må springe videre til Gnaw Their Tongues, hvor jeg er glad for at jeg, trods et rundt "0" i karakter, stadig gjorde nogle af jer læsere nysgerrige - og flere hørte musikken og kunne lide bandet. Et vaskeægte bevis på talemåden om "smag og behag", og på at vi anmeldere aldrig besidder den evige ret.

- Bedste koncert i Devilutions levetid

Det må da være Nifelheim på Metal Magic Festival IV sidste år. Beruset af øl og en fantastisk, arketypisk metalstemning, og så et band, der leverede varen, som var vi tilbage til dengang metal var nyt og farligt. Det var simpelthen bare fedt!

- Værste koncert i Devilutions levetid

Der har nok været nogle mindre fremragende koncerter med små upcoming navne, der endnu blot havde spillet en håndfuld koncerter (mange af den type bands er dog oftest fede, fordi spilleglæden er enorm), men jeg vil alligevel vælge de værste koncerter, som dem, hvor forventningens glæde til et hæderkronet navn simpelthen blev kvalt i skuffelse. Tre skal nomineres: Soulfly på Copenhell i år for en lad Max i front, Mayhem for en uinspireret optræden samme sted året før, hvor vinderen i kategorien, Opeth, også spillede.

Det var for lavt lydniveau, og for "artsy-fartsy" til tider. Jeg bilder mig ofte ind (sikkert fejlagtigt), at jeg var en af de første der hørte Opeth i Danmark, og håber man på lidt lyd a la den svinefede debut 'Orchid', ja, så er man jo faktisk selv ude om skuffelsen, hvis man har fulgt med i bandets udvikling siden. Og det har jeg - men jeg havde bare troet at bandets tekniske evner og Åkerfeldts fede vokal kunne byde på andet end morfar-humor (se evt. et af citaterne fra showet nederst  i denne top 5 ).

- Ønsker for fremtiden

Det er en diskussion, der ofte vender tilbage, men jeg kunne godt tænke mig at alle artikler kunne læses uden login. Det er godt nok kun interviews, der kræver, at man er logget på, men det er så tilfældigvis også dem, man som skribent bruger mest tid på. Og det er da fedest, at artiklerne bliver læst og ikke boycottet pga. login-problematikken. Fair nok med login for at skrive kommentarer - det gør trods alt debatten nogenlunde lødig.

Men ellers kunne jeg godt tænke mig, at Devilution fik endnu flere faste læsere, mere debat på artiklerne, og så en årlig moppedreng af et printet magasin med årets bedste artikler, lidt nye - evt. eksklusive - interviews og andet godt. Helst gratis, så alle interesserede metalfans kunne få et fint magasin til toiletlæsningen, eller hvor man nu læser bedst. Muligt er den slags naturligvis, men tiden gør nok, at vi ville få lidt svært ved at få det gjort, for det kræver meget arbejde at sætte sådan et magasin op. Vi får se, idéen er vel god nok, ikk'?Menu