Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #112

Populær
Updated
House of Franco #112

Jens har været et smut forbi Subversive Studio midt under optagelserne til Solbruds nye album, 'Klippemennesket'. Her er en lille statusrapport.

Kunstner
Titel
Med Solbrud i studiet
Distributør

Det er ingen hemmelighed, at jeg er stor fan af dette unge københavnske black metal-band, så da min gode ven Lasse ringede tirsdag aften og inviterede mig forbi sit studie, var jeg mere end spændt på at høre, hvad Solbrud havde fået i kassen.
 
Efter et par glas rødvin og en regnbueis snakkede vi om Roskilde, hvor de havde fået god respons og masser af omtale. Men nu til deres 2. album, 'Klippemennesket', som udkommer på Target ved hjælp af deres ven Peter (VME). Både på vinyl og cd. Som deres første lp består pladen af fire lange numre af ca. 9 minutters varighed. Jeg hørte to præ-mixede skæringer, 'Afbed' og titelnummeret. Deres atmosfæriske black metal lader til at være blevet mere episk og storladen, og jeg kan høre en del inspiration fra klassisk metal. Vokalen er dog lige så rå som før. Vi snakkede også lidt om, hvilke bands de diggede, hvor bl.a. Wolves In The Throne Room og Dissection blev nævnt.
 
De har også en del lydeffekter på albummet. Men de har ikke bøffet dem på den nemmere måde via nettet. Drengene tog ud i en skov, hvor de optog en mukkert, der smadrede sten på en ambolt. Da de skulle brude lyden fra en blæsebælg, byggede de en selv. Det tog tre dage! Her taler vi om at få tingene nøjagtigt, som man selv vil have det. Solbrud  studiet virkede også som nogle lettere perfektionistiske musikere, der ikke hopper over, hvor gærdet er lavest. Glæder mig til at høre det endelige resultat.
 
Skægt at Lasse - der er indbegrebet af K-town punk-scenen (Hjertestop, The War Goes On) - nu er metalproducer. Jeg fik også hørt lækre smagsprøver på kommende udgivelser med Dead Instrument og Dogmatist, som lover rigtig godt.