Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Efter regn kommer sol(brud)

Populær
Updated
Efter regn kommer sol(brud)
Efter regn kommer sol(brud)
Efter regn kommer sol(brud)
Efter regn kommer sol(brud)
Efter regn kommer sol(brud)

Musikken på Copenhell åbnede i år med det nye tiltag "upcoming-scenen" og Solbrud lagde ud af de syv inviterede danske bands.

Kunstner
Dato
17-06-2011
Koncertarrangør
Fotograf
Jacob Dinesen
Karakter
3

Blot 30 minutter tidligere havde regnet stået ned i stænger, men som konferencieren så rigtigt observerede, så kom solen meget passende frem for en stund, da Solbrud gik på.

De fire langhårede fyre gik meget ydmygt på scenen, sagde ikke et ord, kiggede knap på publikum, men satte gang i et af bandets vanligt lange numre. Det var et nummer, hvis stemningsfulde intro mindede om noget, som man kunne have fundet på Saturnus' fornemme debut-skive, men lidt efter lidt blev det bygget op, og klassisk black metal skrig/raspen kom på, mens tempoet og guitarspillet blev intensiveret.

Selvom alle Copenhell-gæster havde glædet sig til, at festen skulle starte, så var der ikke så mange mennesker klemt indimellem de opstillede stålcontainere, der skulle sikre en mere intim oplevelse ved upcoming-scenen. Det ligger ikke til Solbruds natur at lade publikumsantallet påvirke showet. I hvert fald var Solbrud et band af den mere indadvendte slags.

Derfor havde det også været federe at lade et bølleband som Billy Boy in Poison lægge ud - det er ren energi og lyst eller mørkt betyder ikke noget. Solbrud derimod ville have været fantastisk i mørke og kun belysning fra fakler eller stearinlys. Måske en kliché, men det ville have været virkeligt sejt - men også en umulighed, når seneste show på den scene startede kl. 18.

Solbrud spillede et godt sæt, som viste, at bandet bestemt var udtagelsen værdig, og at man har at gøre med en stemningsfulds black metal af høj kaliber. Mængden af stemning i musikken nåede dog ikke helt ind i de fremmødte, som primært nød musikken i en lidt afventende facon - og selvfølgelig med en kold fadøl i hånden.

Og så var der jo strømafbrydelse... Ærgerligt for flowet, men heldigvis faldt den et relativt naturligt sted i musikken, så bandet ikke havde den store hovedpine med at vælge, hvor der skulle startes fra, da el-problemet var blevet løst. Copenhell var i gang, og bortset fra uheldet med strømmen, så var det på absolut godkendt vis.

Menu