Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #122

Populær
Updated
House of Franco #122
House of Franco #122

Jens skriver denne gang om Bottom Feeder/Demon Head-showet i BumZen, der var en sand triumf for ny dansk tungmetal af den svedige slags.

Kunstner
Titel
Demon Head + Bottom Feeder
Dato
11-10-2013
Genre
Karakter
4

11. oktober : Bottom Feeder + Demon Head @ BumZen
 
Jeg tror sjældent, jeg har glædet mig så meget til et debutshow, som da Demon Head blev annonceret med en koncert i Baldersgade. Jeg havde grovlyttet deres fire Bandcamp-numre max. - samt spillet dem flittigt i Christianshavns Radio 98,9FM - og var mere end klar til at opleve dem live.
 
Nørrebro-bandet har ca. et år på bagen og har medlemmer fra bl.a. thrash metallerne Scavenger Brats og grindcoreoutfittet Solid Noise, men de er musikalsk en stor kærlighedserklæring til 70'er-metal a la Pentagram tilsat lidt Electric Wizard.
 
At mine forventninger i BumZen blev indfriet er noget af en underdrivelse. De fem unge knægte leverede en monsterkoncert på ikke mindre end 50 minutter! Kan ikke huske at ha' set så meget spilleglæde, alle var max. på. Marcus, som debuterede som forsanger, var lidt sky og genert i starten, men senere stod han på trommesættet og dirigerede løjerne som en sand rockstjerne. Mindblowin'! Venter spændt på deres kommende debutudgivelse, der muligvis bliver et bånd.
 
Lokale Bottom Feeder har spillet sygt mange shows i år - blandt andet en USA-turné - samt udgivet et kongedebutalbum, 'Grinding Teeth'. Vi fik selvfølgelig masser af numre fra den skive plus en gigasej udgave af Zekes 'Arkansas Man'. Man går aldrig galt i byen med deres knusende Eyehategod/Iron Monkey-inspirerede sludge doom. Heller ikke denne herlige aften på BumZen. Som var gratis!
 
Jeg har før nævnt Demon Head i min Alucarda-demobåndsanmeldelse, og jeg fik snakket med Hampus, der er hovedmanden i bandet. Den langhårede svensker sagde, at Alucarda snart spiller deres debutshow i København. Gang i ny dansk tungmetal!!!
 
Til orientering spiller Demon Head næste gang den 28. november i KB18 som support til Brutus. Jeg missede desværre deres 2. koncert i forrige weekend med Horisont, da jeg skulle i KB18 og se de japanske dødsdoomere Anatomia. Der er generelt alt for mange shows i KBH for tiden. Holy hell.