Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #47

Populær
Updated
House of Franco #47
House of Franco #47
House of Franco #47
House of Franco #47

Jens Franco interviewer i denne uge Nikolaj fra det nystartede københavnske selskab, Raw Birth Records, der specialiserer sig i sludge doom, grind og hardcore.

Kunstner
Titel
Nikolaj fra Raw Birth Records
Dato
23-01-2012

Hvad er intentionerne bag Raw Birth selskabet? Hvem og hvor mange er involveret?

Nikolaj: Snakken om at starte et nyt pladelabel i København opstod en dag, da Jacob fra Dead Instrument og jeg snakkede om hvor ærgerligt det var at deres album fra sidste år aldrig var blevet udgivet. Samtidig er der det sidste års tid opstået en del bands og projekter der falder uden for kategori i Adult Crash, Posh Isolation, Red Tapes osv. regi, og det gjorde at vi tænkte, med et nyt label ville vi have de første 4-5 udgivelser linet op dermed kunne præsentere en ny side af scenen i København, de andre labels ikke beskæftiger sig med. Vi har derudover også tænkt os at kigge uden for København og samle op på ting, vi synes passer ind i konceptet, hvis chancen byder sig. Vi har været nogle forskellige personer inde over men er endt op med at være mig og Victor Palsby.

Det er mest bands i sludge, doom & hardcore genrene I fokuserer på?

- Altså, vores egen beskrivelse på projektet er som følger: "Our main focus will be on fast and raw, slow and ugly,
distorted and disturbing music, all in your face, all without compromise". Vi har besluttet os for ikke at være et label med et label, mere bare fokusere på ting der passer ind i vores ide på ovenstående, men indtil videre er de første udgivelser i genrerne Grind, Sludge og Hardcore.

Med udgangspunkt i København?

- Til at starte med er det jo meget belejligt at tage fat i de ting vi selv og vores venner er involveret.

Raw Birth er meget interesseret i demoer fra upcoming bands?

- Vi er selvfølgelig interesserede i henvendelser fra bands der mener de passer ind i vores ide med RBR, men fordi de mener det, er det jo ikke sikkert vi er enige eller interesserede.

Torchlights demobånd bliver jeres første udgivelse 17. februar. De spiller også til Forever Doomed # 2 i Ungdomshuset samme dag...

- Sandt! Deres demobånd i skrivende stund blevet sendt til trykken og vi glæder os meget til at have den første udgivelse på gaden.

Bottomfeeder, som du spiller guitar i, spiller også samme dag og udgiver jeres debut 7" i maj?

- Også sandt! Vi optog 3 numre sidste weekend og bruger 2 af dem på vores første 7". Vores demo fra sidste år bliver gen-udgivet i februar af spanske Dethroned Productions, en underdivison af Throne Records, som primært beskæftiger sig med demos og rare optagelser.

Begge bands har før været på tour sammen, og skal det igen med tyske Union of Sleep?

- Vi tager en kort tysklands tour med UOS efter showet den 17. i København, 3 shows i Tyskland er det blevet til da det er utroligt svært for nye ukendte sludge/doom bands at få shows.

Foto by Jesper Kaufholz i Undergangs Releaseparty @ loppen Jan/2010 af

Kan se at der også er planer om en Dead Instrument-albumudgivelse. Dead Instrument er reelt Torchlight bandmedlemmer, de samme folk står bag Danmarks hurtigste grindcore og landets tungeste sludge doomsters, haha...

- Ja, den plade er nok det jeg glæder mig mest til at udgive.. du får lyst til at knække alle dine andre grindcore plader når du har hørt det bæst!!

Dogmatist er et hardcoreprojekt med dig og Steffen fra Death Token?

- Dogmatist er et nyt band bestående af Phillip fra bl.a. Love Potion og Torchlight, og Steffen fra Love Potion og Death Token.
Mere vil jeg sådan set ikke komme ind på det, kig forbi vores debut show d. 10. Februar i Bumzen, Baldersgade 22. Vi spiller med Skurv og et andet nyt band, Brudte Løfter.

Der er snart en støttefest for Raw Birth - 7. April i Dødsmaskinen - med Night Fever, Death Token, Hårda Tider og Skurv?

- Ja, de første udgivelser på bånd er til at overkomme rent økonomisk inden RBR har fået stablet en økonomi på benene, men Dead Instrument LP'en kommer til at koste nogle knapper, derfor støtteshowet. Jeg kan godt lide ideen om at overskuddet fra koncerter spytter i til udgivelser. specielt fordi jeg så slipper for at hive 10.000+ op af lommen, hehe.

Du er også involveret i Ungdomshusets 'Heavy Days In Doomtown' festivalen i begyndelsen af maj. Her spiller Bottomfeeder og Torchlight også.

- HDDT kommer til at blive sindssygt, tror jeg. Jeg har ikke været involveret i at lave festivaler før, og det er gået over al forventning. Vi har fået bands på programmet jeg kun turde drømme om, og alle steder fra er der opbakning, både i diverse fonde der har støttet vores projekt, men også fra labels, distroer, webmagazines og mængden af request fra bands har været overvældende og vi har måtte takke nej til vanvittigt mange bands.

- Det bliver interessant at se hvor mange der vil rejse til sådan en festival når både Roadburn og Muskelrock ligger tæt på både geografisk men også i forhold til datoerne, men jeg mener helt bestemt at vi matcher dem rigtigt godt med vores stærke lineup.

Det går lidt op og ned vedr. aktiviteter for undergrundsselskaber i København, Red Tape og Repoman lader til at holde pause. Hvad vil Raw Birth gøre for at gejsten oppe?

- Vi vil lade være med at få børn tror jeg!

Haha. Er der et selskab som er en "rollemodel" for Raw Birth?

- Personligt synes jeg, at både Adult Crash og Posh Isolations fremgangsmåde, produktivitet og vedholdenhed med udgivelser er megainspirerende, men rollemodeller er for små børn og eks-kriminelle bandemedlemmer.


Se mere til Raw Birth Records HER! og på Facebook!