Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #37

Populær
Updated
House of Franco #37

Franco drengen anmelder denne gang albums med svenske Obnoxious Youth og schweiziske Carnal Decay.

Kunstner
Titel
Obnoixious Youth + Carnal Decay
Karakter
4

Obnoxious Youth - 'The Eternal Void'/LP (Adult Crash)

I sidste udgave af House of Franco lavede jeg et interview med Jakob, som ejer det københavnske pladeselskab Adult Crash. Han stod for nogle uger siden for årets muligvis bedste hardcore punk koncert i Ungdomshuset med en Adult Crash showcase, hvor bl.a. Obnoxious Youth fra Uppsala spillede et vanvittigt svedigt sæt. Jeg brækkede næsten nakken i headbanger begejstring.

Jakob var så flink at give mig et eksemplar af Obnoxious Youths debutalbum, 'The Eternal Void', på dejlig hvid vinyl. Pladen afspejler perfekt, hvad jeg oplevede på Dortheavej 61. Side 1 er full speed ahead amerikansk inspireret hardcore i amok tempo, bortset fra 'Death Magistrate' hvor Motörhead lige får et venligt klap på skulderen.På side 2 tager svenskerne en detour med specielt titelnummeret, der pludselig havner i en metallisk version af Jethro Tull!?! Med tværfjølte og hele svineriet. 'Commander of Time' trækker også på 70'er metallen. Og virker faktisk pissegodt set i lyset af at vokalisten Affe "Coffin" Piran har en så rådden vokal, der fik mig til at tænke på det gamle Seattle splatterpunk/crossover band, The Accüsed, og deres sanger Blain Cook.

'The Eternal Void' holder fra start til slut, trods det lettere skitzofrene mix af hardcore og 70'er metal. Håber snart at Obnoxious kigger forbi København igen med deres store sorte flag på scene, hvor der står 'Obnoxious Youth', 'Obey Satan' og 'Heavy Metal' krydret med to pentagrammer.
Carnal Decay - 'On Top of the Food Chain'/CD (Sevared Records)

Jeg må blankt erkende, at jeg intet viste om schweiziske Carnal Decay, før jeg så dem til en dødsmetal koncert i fredags i Stengade med bl.a. århusisanske DIE, Beheaded og Godless Truth. Beheaded fra Malta (!) og specielt Carnal Decay imponerende mig meget.

Så selvfølgelig købte jeg fluks deres sidste album, 'On Top of the Food Chain', der med 9 numre på bare 34 minutter sætter tingene på deres rette plads. Vi er over i noget death grind, der lyder lidt hen af Suffocation møder Fuck the Facts.

Tight-as-fuck brutal metal i overjordisk tempo krydret med Michael Kerns grumme kloak vokal, og den smukke Isabelle Itens eminente guitar udskejelser. Trommespillet minder mig om italienske Putridity. Carnal Decay er dog lidt langsommere end de grindcore-psykopater.

CARNAL DECAY

Jeg må straks få fat på andre Carnal Decay-udgivelser. Håber de findes på vinyl, da jeg altid føler mig som en svagpisser-idiot, hver gang jeg køber en usexet CD.

GIMME VINYL OR GIMME DEATH!!

http://www.myspace.com/obnoxiousyouth
http://www.myspace.com/carnaldecay