House of Franco #149

Populær
House of Franco #149

Krigsguden bekæmper hedebølgen med iskold synthpunk/coldwave og anmelder københavnske Moths debutalbum 'First Second'.

Kunstner
Titel
First Second
Dato
20-06-2014

For nogle uger siden havde jeg Moth som gæster på mit show i Virus Radio, hvor de fortalte om deres debutalbum. De har også tit været gæster her i House Of Franco, så nu er lp-dommen kommet over de dystopiske postpunkere.

'First Second' indeholder otte skæringer inkl. en genindspilning af 'Taste The Remains' fra 'Luminol'-singlen. Umiddelbart er Moth blevet endnu mere dystre og melankolske, men stadig majestætisk smukke som en tidlig Werner Herzog-film. Generelt er numrene langsommere end tidligere udgivelser, og 'Shrapnel' og 'In The Headlights' er albummets eneste uptempo tracks.

Der er en helt ufatteligt lækker symmetri mellem de programmede trommer, synth, bas og Patricks vokal kombineret med Kims semi-twangede guitar. Inspirationskilderne er stadig engelsk tidlig-80er postpunk som The Cure, John Foxx og Fad Gadget, men Moth formår at tilføre genren deres egne fingeraftryk. De er muligvis også Danmarks mest catchy postpunkorkester, hvad der jo ikke skader, når deres flotte sange gennemsyrer hjernebarken på fornemste vis. Utallige danske bands prøver at ramme synthpop-genren, kun Moth fatter hvad det handler om.

'First Second' er det bedste danske album, jeg har hørt i år sammen med Narcosatanicos. Jeg er overbevist om, at der i nær fremtid venter dem stor opmærksomhed fra udlandet. Moth er i hvert fald sendt godt afsted med dette mesterværk. Husk at se dem live, de spiller ret tit i en klub nær dig. Pladen kan nu bestilles i pre-order hos californiske Mass Media Records.