Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #30

Populær
Updated
House of Franco #30

Jens Franco anmelder denne gang debut-7"'eren med New Orleans-black metal gruppen Tire Fire og skriver lidt om bandets baggrund.

Kunstner
Titel
Tire Fire - Weapons 7"
Karakter
5

Tire Fire – Weapons 7" (Death Rattle Records)

Første gang jeg stiftede bekendtskab med Tire Fire var til Gonerfest 6 i Memphis i 2009. Jeg var med De Høje Hæle og Mig & Min Ven på tour i Syden, begge bands havde åbnede tredjedagen på den legendariske punk festival (dannet af folkene bag Goner Records) på et værtshus kaldet Murphys.

Festivalen består mest af punkbands krydret med enkelte hardcore og metal navne. Tidligere har bl.a. Evil Army (som pryder House of Francos banner) stået for metallen til Gonerfest. Dette år var det Tire Fires tur. Deres koncert foregik i Murphys baggård sidst på eftermiddagen. Få sekunder inde i deres sæt vidste jeg, at det ville blive en helt unik oplevelse.

Deres aggressive og primitive black metal væltede ud af højtalerne, og folk gik amok og kastede rundt med et traktor dæk - deres live trademark - samtidig med at adskillige kanonslag blev kastet på scenen, mens Tire Fire bare gav den gas som intet var sket. En irriterende Crass-fan prøvede at hoppe op på scenen og gøre opmærksom på sig selv - han fik øjeblikkelig en næve i ansigtet af den to meter høje Matt Muscle, sanger og leder af Tire Fire.

Samme år indspillede de deres første demo bånd ('Microwave') i New Orleans, produceret af NOLA legenden Quintron. 6 sataniske energiudladninger, der trak heftigt på gammelt norsk black metal. Dog er Tire Fire kun musikalsk inspireret af den scene, da introen er en morsom parodi/hån af norsk black. Her er ingen corpsepaint eller onde skovtrolde, kun iskold desperation fra New Orleans værste slumkvarterer.


Tire Fire @ Gonerfest 6 - September 2009

'Weapons' 7'eren fortsætter i samme stil, tre knusende og brutale frontal angreb i tidlig Darkthrone/Bathory stil. To nye numre samt en genindspilning af 'Black Kettle' fra 'Microwave'-demoen. Den primitive lo-fi-produktion assisterer tracks'ne perfekt, og giver deres nådeløse univers et tidsløst vibe. Det kunne lige så godt være indspillet for 20 år siden i en kold norsk kælder. Man kan virkelig høre på Matt Muscles rådne vokal, at her er en dude, man ikke skal fucke med.

Side 1 har to sublime hurtige (og tunge) black metal magtdemonstrationer, 'Cruel Rulers' og 'Black Kettle', mens bagsiden sætter tempoet en anelse ned. J. Frieds pumpende bas i 'Hammer of Violence' fik mig til at tænke på en lidt langsommere og mere rockende udgave af Nattefrost.

At kalde Matt Muscles tekst univers for misantropisk er noget af en underdrivelse, udover at hylde død, mord, krig, våben og ødelæggelse, hader Tire Fire folk som ryger pot (gæt selv hvilket stof, de indtager i stedet for), og de hjemløse som i 'Bomb the Homeless' fra deres 'Microwave'-demo. Jeg har mødt manden flere gange i USA og Danmark, og han er faktisk en ganske flink fyr, der ejer Siberia-værtshuset i et af New Orleans mest kriminelle områder. Han skal sikkert bare af med nogle frustrationer, haha.

Tidligere på året fik jeg at vide, at Matt havde opløst Tire Fire. Jeg var fuldstændig knust, Tire Fire opløst og Evil Army sidder i fængsel med narkodomme. Hvilken grusom verden! Men heldigvis fortalte Matt mig på Siberia, at han leder efter nye medlemmer til Tire Fire, og de andre bare var nogle "pussies". Pyha.

Denne 7'er kan måske være lidt svær at få pølsefingrene i, men jeg ved at Goner Records (selvfølgelig) sælger 'Weapons', så bare bestil den fra det Memphis-label. Jeg mener også, at Goner Records stadig sælger Evil Armys fantastiske 'Under Attack'-single. Man kan ikke leve et produktivt liv uden at eje de to metal udgivelser.