Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #42

Populær
Updated
House of Franco #42
House of Franco #42
House of Franco #42

Jens Franco har denne gang i House Of Franco anmeldt udgivelser med True Sons Of Thunder og Raw Nerve.

Kunstner

True Sons Of Thunder - Spoonful Of Seedy Dudes LP (Jeth Row Records)

Ovennævnte band er en slags all-star Memphis punk lineup med bl.a. Joe Simpson (Rat Traps, Feelers, Sharp Balloons), Sambeaux (Mangina), Eric Oblivian (Oblivians, Bad Times), og Abe White (Oscars, Manatees). Da jeg var med Cola Freaks på USA tour i maj, købte jeg en split 7'er med Wizzard Sleeve og True Sons Of Thunder. Et fremragende køb, men jeg havde ingen anelse om, at deres debut album ville være SÅ genialt som 'Spoonful Of Seedy Dudes'.

Memphis gutterne trækker på tung smadret postpunk hærg ala Flipper, Confederacy Of Scum redneck rockers som ANTiSEEN, de legenadriske Memphis punkrockers The Oblivians tilsat lidt Kajun SS og Persuaders (begge New Orleans).

Et nummer som 'Get Aways leder tankerne hen tankerne hen på Freestone's udødelige 'Bummer Bitch' (som Jay Reatard coverede i The Reatards) og Oblivians' 'Nigger Rich', mens et sludge track som 'Life Stinks' lyder som hvis Butthole Surfers og Piss Jeans havde røget crack og udgivet på Amphetamine Reptile Records. 'Nate The Rat' - en hyldest sang til en Memphis wrestler - har nærmest en oi punk vibe.

Alt i alt et PEFEKT plade der indeholder ALT hvad jeg elsker ved sydstats punk, og grunden til at jeg - år efter år - drager mod det sydlige USA. 'Spoonful Of Seedy Dudes' er nok mit favorit album i 2011.

http://jethrowrecords.blogspot.com/

5/5


Raw Nerve - Tall Tales LP + Midnight 7" (Youth Attack Records)

Chicago's Raw Nerve er pt. mit favorit hardcore band fra USA. Jeg har grovlyttetl deres debut album fra 2010 (også på Youth Attack), men disse to udgivlser er klart det bedste jeg endnu har hørt fra bandet.

Raw Nerve spiller en meget smadret og hyper intens form for hardcore (uden nogen metal inspiration), der fik mig til at tænke på en mere desperat og fucked up version af det gamle legendariske DC hardcore band Void. Hvis Minor Threat var fra Japan, ville de muligvis lyde som Raw Nerve.

'Tall Tales' er en slags opsamlingsplade med EP'er og demoer fra 2009 samt deres 'Nervous Habits' EP fra i år. Der er bl.a. covers af Sonics ('Strychnine') og X-Ray Spex ('I Am A Cliché'), men det er deres voldtægt af Nirvana's 'Downer', som blæste mig væk. Deres egne numre er dog langt mere overlegne.

'Midnight' singlen er lige så suværen som album compilation'en. Otte brutale tracks - uden pauser - der hakker et hul i din hjerneskal på størrelse med Lars Løkke's mangel på troværdighed.. Nådeløs fast-as-fuck hardcore hærg, der placerer Raw Nerve blandt hardcore genrens absolutte elite. Bands som Agnostic Front og Sick Of It All lyder som Kashmir og Magtens Korridorer i forhold til de intense vrede unge mennesker i dette Chicago band. Hvis du skal købe en hardcore 7'er i år, er 'Midnight' en obligatorisk investering!

Jeg talte med Iceage for nyligt, som nævnte at Raw Nerve nok var det bedste band, de spillede med i sommers på deres USA tour. SÅ FÅ JERES RØV TIL DANMARK! Til orientering er københavnske Sexdrome også at finde i Youth Attacks katalog.

http://www.ihateyouthattack.com/

5/5