Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

House of Franco #41

Populær
Updated
House of Franco #41
House of Franco #41

Franco har denne gang været til shows i ugens løb i Mayhem og Ungdomshuset bl.a. Blodfest, Pustulation, Ligfaerd, Skitkids og Hjertestop.

Kunstner
Dato
03-12-2011
Karakter
5

2/12 : Blodfest + Pustulation + Ligfaerd @ Mayhem, Ragnhildgade 1, København

Koncerten i fredags var den første rene black metal lineup på spillestedet Mayhem, der mest præsenterer eksperimental noise, freejazz og hardcore. Så jeg var selvfølig spændt på at se om der ville komme folk på adressen, som kan være lidt svær at finde for første gangs besøgende. Der var ingen grund til bekymring, Mayhem var næsten pakket med langhårede metal fans samt distro boder fyldt med vinyl, kassettebånd (et medie som alle tre danske bands maksimalt har benyttet sig af) og t-shirts.

Første black metal navn på scenen var Ligfaerd fra Lejre egnen. Jeg har et par kassettebånd med dem, samt set dem i efteråret 2010 i Valby. Det show var jeg ikke helt oppe at køre, mest pga den dårlige lyd. Denne aften var både lyd og band betydeligt bedre. Vi fik en halv times primitiv black - en slags lo-fi udgave af Immortal - og bandet var iført noget lettere kikset (på den gode måde) corpsepaint. Et helt i orden sæt. En god start. Flere fulde folk råbte 'Ingefær' efter trioen, dejlig dum humor.

Det var oprindeligt københavnske Sejr, som skulle ha spillet. Men de aflyste pga flere medlemmer skulle spille koncerter med andre af deres bands på den dato. Held i uheld siger jeg, da jeg har råspillet Pustulation's fantastiske 'Orgy Of The Dead' demo gennem flere måneder. Og heldigvis levede Ålborg trioen mere end op til mine høje forventninger. Under sættet fik jeg associationer til Sodom's debut EP, 'In The Sign Of Evil', som jeg elsker højere end min mor. Absolut af de bedste danske metal shows jeg har set i år - høj høj klasse. De var også ekstremt gode musikere, hvad der for den danske black metal scene ikke altid er tilfældet. De var også iført corpsepant...og lynch reb om halsen!?! Jeg købte straks en t-shirt, men merch boden havde underligt nok kun small, large og extra large. Valgte en small - godt jeg har smidt 15 kilo i år.

Hovednavnet var Blodfest fra midtsjælland. Jeg har i år investeret i et halvt dusin kassettebånd samt en LP med trioen, og var spændt på at se om de kunne levere en bedre koncert end den i Valby sidste (sammen med Ligfaerd). Var ikke vildt imponeret over det show, men heldigvis gjorde de min skeptis til skamme. Sættet var aftenens længste og højste, publikum knaldede fuldstændig ud over deres larmende brutal og primitive black metal angreb, der til tider næsten transcenderer over i en form for harsh noise. En stor oplevelse.

Tak til Simon (og Loke) for at sætte arrangementet op, det var lidt en chance at tage, men endte - trods manglede byttepenge - i en stor succes! Til orientering har Ligfaerd og Blodfest lige udgivet en split LP. Must have! Jeg var dog lettere forundret over, at man havde valgt at lægge det tætpakkede show i lille Mayhem, da jeg fornyligt var til kammer doom i store Mayhem med Mohammad - anmeldt i House Of Franco # 39 - hvor vi kun var fire betalende!?!

3/12 : Hjertestop + Skitkids @ Ungdomshuset, Dortheavej 61, København

Jeg har fuldt Hjertestop - et af de sidste K-town punkbands, som er/var tilbage - lige siden starten af på Jagtvej 69, og set dem et dusin gange. Så det var lidt med blandede følelser, at jeg skulle overvære deres afskedshow i det nye Ungdomshus. Koncerten foregik i det store sal på Dortheavej, hvilket var et godt valg, da der var mindst 400 mennesker mødt op for at sige farvel til Lasse & Co. Forinden havde jeg brugt tiden i cocktail baren (Rhona styrer!) med alt for mange pina colodaer, pis-mig-i-munden drinks samt diverse socialisering med venner og bekendte, hvorfor jeg missede Launtstürmer og Slöa Knivar.

Tilbage til K-town heltene. Hjertestops sæt var en stor hit parade med publikumsfavoritter som 'Pis Mig I Munden', 'Ind I Lejren', 'Vi Ses I Helvedet', 'Illegal Signal' og 'Total Destroy'. Lasse (vokal/bas) var helt på toppen, og sprøjtede ild som en anden Gene Simmons til stor glæde for de mange fulde fans. Moshpitten var ca. lige så voldelig og ekstrem som til Adult Crash showet samme sted tidligere på året med Death Token og Night Fever. Jeg valgte - lige som dengang - at holde godt fast i scenekanten foran, mens stagedivers væltede udover mit hovedet. Fik kun 5 store støvler i knolden, og så stjerner der dansede foran mine øjne flere gang. Let sluppet, haha.

En gudekoncert og værdig afslutning for bandet, hvor Hasse (Moonless) til sidst spillede trommer. Hjertestop spiller en form for speedy amerikansk hardcore/punk, lidt inspireret af 80'er scenen fra Orange County - bare hurtigere.

Jeg har set svenske Skitkids et par gange, og kunne iagttage at rigtigt mange svenskere havde taget turen til nordvest for at fejre bandets 10 års jublilæum.. Skitkids var også på toppen, og leverede et meget energisk show, hvor folk også gik amok i pitten og på scenen. Der var en abe udklædt fyr med et ild apparat af en eller anden slags, der spyede store flammer. Aftenen stod åbenbart i KISS underholdningens tegn, haha. Bandet spiller en form Motörhead-agtig d-beat crust hardcore kaldet 'käng' blandt connaisseurs. Deres sæt var røvsparkende fedt, men de skulle præstere det optimale efter Hjertestop havde langt Ungeren ned.

En stor stor aften og nat. Til orientering spiller Hjertestops medlemmer i bands som Bottomfeeder (sludge metal), The War Goes On (punkrock) og Night Fever (hardcore), så drengene er heldigvis stadig involveret i den københavske undergrunds scene. Tak for musikken og festen, gutter!

5/5