Konkurrencestyrelsen undersøger Devilution

Populær
1383

Musketereden om ikke at anmelde Volbeat er muligvis lovstridig. Det undersøger Konkurrencestyrelsen nu. For Devilution ændrer det dog intet.

Devilution indgik for to år siden en musketered med en række dagblade og musikmedier om ikke at anmelde koncerter og plader med Volbeat, så længe bandet afskærer Devilution og Ekstra Bladet fra at gøre det på lige vilkår med alle andre medier.

Vi er af Konkurrencestyrelsen blevet gjort opmærksomme på, at denne ed muligvis kan være i modstrid med konkurrencelovens § 6. Konkurrencestyrelsen påpeger i et brev til Ekstra Bladet, Information, Politiken, Berlingske, Jyllands-Posten, Poplish, Blastbeast, Gaffa og Devilution:

– Det er forbudt for virksomheder mv. at indgå aftaler eller samordne praksis, der direkte eller indirekte har til formål eller til følge at begrænse konkurrencen. Sådanne aftaler kan bl.a. bestå i, at konkurrenter aftaler at boykotte kunder, konkurrenter eller leverandører mv.

Jacob Dinesen, juridisk ansvarlig for Devilution, er ikke sen til at påpege det ironiske i, at det, der har været er et direkte angreb fra Volbeats side på vores konkurrenceevne, nu medfører, at Devilution er under mistanke for at angribe Volbeats konkurrenceevne.

– Sagen er interessant, for det handler jo dybest set om et opfattet monopol, som sættes overfor et påstået kartel.

Kommer det til en kendelse fra Konkurrencestyrelsen om, at musketereden er at opfatte som karteldannelse, vil det dog  ikke have nogen praktisk betydning for Devilutions virke. Vi må som udgangspunkt formode, at vi sammen med Ekstra Bladet fortsat er udelukket fra at anmelde Volbeat på lige fod med alle andre medier. Derfor kommer vi heller ikke til at gøre det, før bandet eventuelt ændrer deres praksis. 

Hverken Ekstra Bladet eller Devilution har eller har haft mulighed for eller ønske om at bestemme andre mediers redaktionelle praksis. Vi har dog værdsat, at de kollegialt har støttet os i denne sag. Tak for det, Information, Politiken, Berlingske, Jyllands-Posten, Poplish, Blastbeast og Gaffa.

Vi på Devilution vil naturligvis fortsætte i vores bestræbelser på at være dagsordensættende og det bedste, mest seriøse – og dermed også kritiske – danske metalmedie.