Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Krigsguden #221

Populær
Updated
Krigsguden #221
Krigsguden #221
Krigsguden #221
Krigsguden #221
Krigsguden #221

Jens har været på Underwerket i Valby og set Negative Approach og ANTiSEEN.

Titel
+ ANTiSeen
Spillested
Dato
30-08-2016
Genre
Fotograf
Thomas Kofod

30. juli : Negative Approach + ANTiSEEN @ UnderWerket

Denne lørdag var det næsten præcis 25 år siden, jeg så legendariske ANTiSEEN på Jagtvej 69. Den gang som nu var det lidt skepsis blandt den mere politiske korrekte del af  punkpublikummet. North Carolina-bandet blev dannet i Charlotte i 1983 og har kørt deres redneck-punkstil uden slinger i valsen lige siden. En vals, der indebærer en white trash-hyldest til blandt andet skydevåben, wrestling og livet i sydstaterne. Tilsat humor og satire, som mange ikke helt fatter.

På Jagtvejen var sangeren Jeff Clayton nødt til at smide sin t-shirt med sydstatsflag på, og på deres nuværende tour måtte de aflyse fire shows på grund af deres cover af Skrewdrivers 'I Don't Like You' fra deres første album fra 1977, da det engelske band ikke var nazister endnu. ANTiSEEN har også ageret backingband for GG Allin på et tidspunkt. De har været beskyldt for at være nazister, homofober og sexister, selvom der både har været afroamerikanere, bøsser og kvinder med i bandets historie. På tributealbummet 'Everybody Loves ANTiSEEN' hylder den sorte proto-rapper Blowfly i øvrigt bandet.

Arrangørerne var alligevel bange for, at der skulle opstå problemer, men heldigvis forløb bandets show uden problemer. Det var første gang, jeg skulle dem uden guitaristen Joe Young, som døde i 2014, men deres nye guitarist Russ Ward klarede opgaven perfekt. Vi fik klassikere som 'Fuck All Y'All', 'Kill The Business', 'Animals' og 'Violence Now' i hidsigt tempo, mange sange hang sammen uden pauser, og Jeff Clayton sang som en drøm. Musikalsk ligger ANTiSEEN et brutalt sted mellem Motörhead, Pagans og GG Allin, hvad der gik lige ind på et stopfyldt UnderWerket, hvor folk gav den maksimalt gas i pitten. Selv ham i rullestol fra Dårligt Selskab, som fik anerkendelse fra scenen af Jeff Clayton. ANTiSEEN var og er stadig mit favorit-punkband i denne usle verden, selvom Jeff Clayton denne gang valgte ikke at flå sin pande op med pigtråd  og baseballbat.

Detroit-hardcorepunkerne Negative Approach, som er mindst lige så legendariske og endda ældre end ANTiSEEN, har spillet en del i København de senere år og altid leveret varen. Det gjorde de også denne aften med John Brannon i front med klassikere som 'Ready To Fight', 'Can't Tell No One' og 'Tied Down'. Det skal dog nævnes, at bandet eksisterede fra 1981 til 1984 og blev gendannet i 2006 - kun med John Brannon som originalmedlem. Pitten var endnu mere intens i kælderen under Kraftwerket og en fornem afslutning samt endnu en triumf for bookerne The Murda Twinz, som ugen før havde legenderne D.O.A. og MDC på plakaten. Jeg fik som sidst en hyggelig snak med John Brannon, der på scenen er verdens sureste mand, men efter showet en sød gut, der som mig elsker John Waters' film.