Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Krigsguden #286

Populær
Updated
kg286Hellfire
kg286death

Krigsguden anmelder Death-dokumentaren 'Death By Metal' og Hellfire Deathcults anden fuldlængde, 'Black Death Terroristic Onslaught'.

Kunstner
Titel
+ Hellfire Deathcult

Death – 'Death By Metal', dvd

Jeg har aldrig været kæmpefan af Florida-bandet Death, hvad der nok er en kæmpefejl. Jeg har egentlig kun dyrket deres debut-lp 'Scream Bloody Gore', men efter at have set denne dokumentar må jeg hellere gå i krig med dette legendariske bands andre album.

'Death By Metal' handler egentlig mest om Chuck Schuldiner, guitarist, sanger og enehersker i Death, der desværre allerede forlod os i 2001 pga. en hjernesvulst i alder af kun 34. Vi følger ham fra en tidlig lineup i Mantas, som blev dannet i 1983 og hurtigt ændrede navn til Death, et af de allerførste amerikanske dødsmetalbands.

Dokumentaren er en rimelig traditionel, men en bundsolid historie fortalt gennem interview med bandmedlemmer, familie, Chuck selv samt en del livefootage gennem årene. Chuck Schuldiner fremstår som en innovativ og visionær musiker, der var yderst perfektionistisk i sin tilgang til sit håndværk i den første generation af ekstrem metal. Han blev hurtigt træt af dødsmetallens sataniske og voldelige image og prøvede med samfundsrelaterede emner og tekster at ændre dette. Der er en sjov sekvens, hvor Chuck laver interview til MTV's 'Headbangers Ball' og andre iført en hvid T-shirt med søde katte. Længere væk fra Glen Bentons image kan man næppe komme.

Chuck var en ener og elsket, men også lettere excentrisk, specielt når vi taler om Deaths europæiske turnéer, som tit endte meget hurtigt, fordi han fik hjemve. De havde også en "feud" med Dark Angel, om hvem der skulle headline, samt utallige slagsmål med diverse pladeselskaber (Chuck Schuldinerville ikke have, at Death bare skulle promoveres som endnu et dødsmetalband). Han skiftede også medlemmer ud, som vi andre skifter underbukser, når musikerne ikke mødte hans høje standarder, hans visioner for Death og for bandets udvikling fra album til album. Death tog ret hurtigt en mere progressiv og teknisk retning inden for dødsmetallen, faktisk indeholde hans sidste band Control Denied intet dødsmetal, men kun progressiv metal.  

Alt i alt en meget seværdig dokumentar, som gav mig ny indsigt i Death og specielt Chuck Schuldiners korte liv.

Hellfire Deathcult –' Black Death Terroristic Onslaught' (Deathrune Records)

Chicago-bandet Hellfire Deathcult blev dannet i 2013 og udsendte deres debutalbum 'Culto a la muerte' i 2016. 'Black Death Terroristic Onslaught' er deres anden fuldlængde og varer ligesom sin forgænger lidt over 28 minutter. Helt perfekt for denne slags metal.

Hvilken slags metal spiller Hellfire Deathcult så? Som den kvikke læser måske kan gætte ud fra bandnavnet og albumtitlen, er vi nok ikke ovre i metalcore, nu-metal, hipsterdoom eller curling-black. Til orientering består trioen af Warhammer Sodomizer (trommer), Perverse Ritual Necromancer (bas, vokal) og Apocalyptic Genocidal Desecrator på guitar. Hellfire Deathcult er full-on bestial death/black war metal fra start til slut med den obligatoriske semi-creepy intro.

Tempoet på alle skæringer er psykokisk hurtigt, vokalen er ren hvid støj (minder om en besat støvsuger), der er ingen guitarsoli, og alle numre lyder ens. Udgivelsen får næsten Archgoats seneste, 'The Luciferian Crown', til at lyde som Pink Floyd eller Defecto. Lo-fi-produktionen og lydbilledet er grotesk og absurd sonisk terrorisme, der egentlig burde appellere mere til harsh noise/power electronics-fans mere end traditionelle metalfans.

Jeg elsker hvert sekund af 'Black Death Terroristic Onslaught'!