Krigsguden #288

Populær
nyredolk

Krigsguden hylder den nye udgivelse fra danske NyreDolk.

Kunstner
Titel
MMXVIII MC
Dato
26-11-2018

I sidste klumme anmeldte jeg et dansk kassettebånd fra Caligari Records med det eksperimenterende projekt Oltretomba. Denne gang er turen kommet til NyreDolk, som måske ikke er så eksperimenterende som Oltretomba, men 'MMXVIII' er stadig en ret unik dansk black metal udgivelse. Så unik at jeg faktisk ville ha booket dem til min filmklub VIRUS BIOs julefest 4. december sammen med Taphos, men fik at vide gennem MMF venner, at de ikke er klar til at spille koncerter endnu. Men NyreDolk spiller i hvert fald til næste års MMF i Fredericia. Og Taphos spiller stadigvæk til min filmklubs julefest i Mayhem i næste uge.

'MMXVIII' varer lidt over 13 minutter og indeholder 4 skæringer; 'Indvold',.'Kødæder', 'Dø Langsomt'  og 'Blottet For Empati'. Musikalsk er NyreDolk er rå crustpunket black metal, tænk tidlig Amebix møder Darkthrone holdt i et knusende pumpende midtempo med masser af sublime riffs og en fed hadefuld vokal.  Udgivelsen er pakket med mørke stemninger og lydeffekter samt en suveræn produktion, som understreger at NyreDolk ikke bare er endnu et dansk atmosfærisk black metal band men helt i sin egen liga. Så absolut i min top 3 over 2018's bedste danske black metal udgivelser.

Jeg ved ikke så meget om NyreDolk andet end, at de gemmer sig bag maskerne, og det vist er 2 gutter (uden navne) fra provinsen, som er flyttet til hovedstaden, og der er 5 i lineuppen når de spiller live, hvad jeg glæder mig meget til at se. Båndet i 150 eksemplarer er desværre udsolgt fra Caligari Records, men kan købes via http://www.deadbangers.com/ i Kastrup, så længe lager haves. Bedste julegave ever!