Uge 14: Ugens udgivelser

Isolationsmusik_uge14

Endnu en koncertløs uge er i gang, og den sociale distancering med hjemmearbejde, pasning af eget afkom og hvad har vi giver for de fleste mulighed for musik på hjemmeanlægget. Ny musik? Devilution giver her et lille indblik i nogle af ugens nye udgivelser.

Kunstner
Titel
+ Nyredolk + Cabal + Tvivler + Dynazty

Dette er den tredje i rækken af "Ugens udgivelser", som altså har taget over midlertidigt for "Ugens koncerter". Koncerter; den slags flottenskaber med med at mødes med øl i glasset og glade smil til depressive black-toner, hæsblæsende party-thrash eller syng-med-power metal, det må vi jo ikke lige nu. I de to forrige udgaver har vi allerede nævnt, at det er jævnt kedeligt for dem, der er hjemme, hårdt for dem, som må give den en ekstra tørn, og ligeledes hårdt for dem, hvis økonomiske og arbejdsmæssige fremtid synes uvis og i kaos lige nu.

Musik er medicin til sjælen eller noget i den dur, og hvadenten man vælger de gode gamle kendinge, som man bare ved passer som en humørløfter, eller man vil vælge sig noget nyt at kode lyd ind i minderne med, så er det bare at skrue op.

Det bliver godt igen, som et yndet hashtag hedder lige nu. 

Kabalen går op, uden tvivl
På den hjemlige front så er der nyt fra Cabal. I Devilutions promoarkiv, står bandet faktisk to gange med albummet 'Drag Me Down'. En gang beskrevet som progressive blackened metal og en gang som deathcore. Og måske et mix af begge genrebeskrivelser faktisk ikke er så langt fra sandheden? Bandet har tilsyneladende meget i gære i udlandet og har sågar Triviums Matt Heafy på gæstevokal på et nummer. Skiven udkommer fredag via Long Branch Records, og selvom udlandet måske venter, så var bandet også forrygende på hjemmebanen på Copenhell sidste år.Så er Tvivler, efter længere tilløb, klar med albummet 'Ego'. Bandet kender du naturligvis, for det er ikke længe siden, at vi her i magasinet bragte et interview, som fortæller historien om, hvordan det er lykkedes at lave et autentisk hardcore punk-album, selvom bandmedlemmerne er et sted i livet med hverdag og familie, som ellers kunne give en overhængende risiko for at falde i "far-band"-fælden. Læs interviewet her, og fang pladen på fredag.

Er der da kun sygdom i denne verden?
Instinktivt siger man "prosit", når nogen nævner bandet Chotzä. Bandet smider blackened rock 'n' roll på gaden, og skiven er navngivet efter en anden smitsom sygdom end den, som hærger lige nu. 'Tüüfuswärk' er schweizernes tredje album, og det rykker egentligt udmærket, måske som et alternativ til hjemlige Horned Almighty? Skiven udgives tirsdag på Northern Fog Records.I en tid med begrænsede forsamlingsmuligheder er det dog nok live-streamede begravelser, man tænkte på, da man fandt på bandnavnet Live Burial. Gruppen blev nemlig dannet i England tilbage i 2012. Nu står englænderne klar med 'Unending Futility', som er bandets anden fuldlængdeskive. Brutal dødsmetal med mange spændende detaljer og herlig oldschool lyd, hvor bassen har fået god plads til lir også. Anbefales hermed.
Skamløst!
Og vi fortsætter i det syge. Metallen har jo altid haft en morbid humor og interesse for det obskure, syge og specielle, og det skal vi ikke skamme os over. Heller ikke i en tid, hvor unge udskælder ældre for ikke at holde afstand i supermarkedet, og vice versa, hvor de ældre klager over, at de unge skider på det hele og fester og mødes i flok. "Noget skal vi jo dø af" er de ældres svar, mens ungdommen som vanligt anser sig som udødelige. Alle skal vi skamme os. Eller det skal vi ikke. Men vi skal opleve Skam. Men ikke de norske gymnasieelever. Nej, det er skam det svenske Skam. Det er nemlig grind-inficeret dødsmetal, og det er 'The Sound of Disease', som fredagen byder os via Redefining Darkness Records. I skrivende stund har bandet under 100 følgere på Facebook. Alt for få, giv det lidt love, venner. Dét er der ingen skam i.Så er der dømt stilskifte. Også på humøret, væk fra det grumme hjørne af metallen, smilet frem. Og det skammer vi os heller ikke over. Det er ømt, det er nærmest Britney Spears, når førstesinglen fra Lucifer Star Machine hedder 'Baby, When You Cry'. Det er 1-2-3-4 simpel poppet punk-rock fra et band, som er ufarligt, nærmest banalt, men tager du mere end et lyt, så synger du hurtigt glædeligt med. Også selvom vokalen egentlig ikke er noget at råbe hurra for, men melodien kan et eller andet. Om resten af 'The Devil's Breath', kvintettens fjerde album, er lige så catchy, må tiden vise på fredag.Nightwish?
To steder i promoarkivet har vores seje promomand skrevet "melodic metal" ud for udgivelser i denne uge. Denne skribent undrer sig over, om det er kodeord for Nigthwish-metal, for både svenske Dynazty og schweiziske Miracle Flair er listet sådan og har på de singler, jeg lige fandt frem til fra de kommende udgivelser, flere elementer, som lyder henad det finske band. 

Dynazty er efterhånden veteraner i gamet, og 'The Dark Delight' er det syvende album siden bandets stiftelse i 2007. Sangen 'Waterfall' har et omkvæd, der minder om en storladen Stratovarius-sang, og så er der faktisk lidt Mercenary (i sangen 'Everblack') i måden, der synges 'Waterfall' på. 'Heartless Madness' er dér, hvor svenskerne for alvor går på klingen og tramper rask ned i Nightwish-meritter. Stor og flot metal, som de helt sikkert vil få en del applaus med, når pladen er ude på fredag. Også guitarliret lugter lidt af Stratovarius. Det er ikke dumt.Miracle Flair er på singlen 'The Untold' først tungt som Paradise Lost med et større lag synth på. Nightwish-knappen aktiveres, når pedalerne motioneres senere, og nummeret går mere uptempo, og særlig i kraft af den smukke vokal fra Nicole Hartmann. Hun når dog ikke samme niveau som nogen frontkvinder i Nigthwish. Men mindre kan jo også gøre det. 'Syncronism' er bandets tredje fuldlængdeudgivelse. Den kan du nuppe til morgenkaffen på fredag.Støvet metal og syng med-sange
I det sludgede område er der Pale Mare, som dog desværre lyder lidt fladt og kedeligt ved første indtryk af 'II', som er bandets anden, surprise, ep udi stonet sludge/post-metal. Det er nok den tørre produktion, for hist og pist dukker der faktisk et godt riff op.

Så lyder Weed Demon alligevel mere lovende med deres 'Crater Maker', der som nærmest alt andet i denne uge udkommer ... yes, you guessed it. På fredag. Det er sludge/doom, og det betyder længere sange, fed atmosfære i tung, rå lyd. Det er dog velkendt og uden overraskelser, men det rykker nu meget godt. Især i den lange 'Serpent Merchant'.

Sludge udfordrer til gengæld ikke mange på det tekniske niveau. Selskabet Inside Out har udgivet bands som Fates Warning, Pain of Salvation, Dream Theater, Haken, Vanden Plas og mange andre. Der er en klar tendens mod progressiv, teknisk musik eller som minimum noget med meget dygtige musikere. Det kommer derfor heller ikke som en overraskelse, at det nye album fra engelske Pure Reason Revolution, der altså udgives på Inside Out, igen udviser høj musikalsk kunne i et landskab, der navigerer rundt mellem (blidt) Tool, Pink Floyd og Muse. Men det er stadig ganske let at gå til, roligt og med syng med-kvalitet i duetform. Skiven hedder 'Eupnea'. Fredag!Savner du Atreyu? OK, farligt spørgsmål, for det er der måske ikke så mange, som gør, og bandet findes i øvrigt også endnu. Men skulle man mangle et alternativ til at få "bleeding mascara", så er der masser af tude-emo-metalcore i Sydney Fate og deres 'Silicon Nitride'. Men først på fredag.En ordentlig afslutning. Og så er det dansk!
Endelig behøver man ikke vente helt til fredag for at høre nye metalliske toner. Allerede tirsdag har Nyredolk en ny ep ude. 'Indebrændt' hedder den, og hvilken passende titel i en tid, hvor det er så let at blive det. Punket black metal, der rykker, og som fik masser af ros af Krigsgudens klumme #288.

I skrivende stund kan vi kun bringe en teaser. Men det er jo snart tirsdag, så find udgivelsen på din favoritstreamingtjeneste. Eller endnu bedre, få den hjem på vinyl eller cd fra Strange Aeons Records.

">


Udgivelsesoversigt (blot et udvalg. Der kommer også meget andet):

Udkommer ikke fredag
Hellraiders – Fighting Hard (Infernö Records)
Nyredolk – Indebrændt (Strange Aeons)
Chotzä – Tüüfuswärk (Northern Fog Records (CD), Sturmglanz (Vinyl) and Worship Tapes (MC))
Thrashera – NÃO GOSTO! (Helldprod)
Häxanu – Snare of All Salvation (Amor Fati)

Udkommer fredag
Cabal – Drag Me Down (Long Branch Records)
Tvivler – Ego (Negativ Psykologi Records)
Wayward – Wayward (This Charming Man Records) [releasedate er usikker. April en gang...]
Freeways – True Bearings (Temple of Mystery)
Bonfire – Fistful Of Fire (AFM Records)
Comaniac – Holodox (METALWORLD)
Depravation – III:Odor Mortis (Lifeforce Records)
Dynazty – The Delight (AFM Records)
Grieve – Grieve (Werewolf)
Her Name Was Fire – Decadent Movement (Raging Planet Records)
Joviac – Here And Now (Inverse Records)
Live Burial – Unending Futility (Transcending Obscurity Records)
Lucifer Star Machine – Devil's Breath (The Sign Records)
Miracle Flair – Synchronism (Massacre Records)
Night – 7" (The Sign Records)
Night – Feeling it Everywhere / Kings of the Night (EP) (The Sign Records)
P.O.E. (Philosophy of evil) – Of Humanity And Other Odd Things (Revalve Records)
Pale Mare – II (Seeing Red Records (U.S. / Europe / World) | Ancient Temple Recordings (Canada))
Pure Reason Revolution – Eupnea (Inside Out Music)
Shodan – Death, Rule Over Us (Deformeathing Productions)
Skam – The Sound of Disease (Redefining Darkness Records)
Sydney Fate – Silicon Nitride (Eclipse Records)
Weed Demon – Crater Maker (Electric Valley Records)
Zolle – Macello (Subsound Records)