Årsliste 2018 – Jens Kofoed-Pihl

Populær
franco

Krigsguden havde optur over sig selv, dødsmetal, særligt den danske af slagsen, samt comebacks fra Voivod og Judas Priest i 2018.

Årets danske album:

1. Sulphurous: 'Dolorous Death Knell' Mathias Friborg (Taphos, Hyperdontia) er den ubestridte danske konge af onde riffs, og med denne debut-lp (hvor han også synger) beviser manden hvorfor. Overjordisk debutalbum, der også giver baghjul til fleste udenlandske udgivelser i år.2. Taphos: 'Come Ethereal Somberness' Absurd fed debutalbum fra de københavnske dødsmetalhelte, som har hentet inspiration fra bands som Incantation og Morbid Angel.

3. Slægt: 'The Wheel' Nok ikke så skarp og overlegen som 'Domus Mysterium', men mindre kan også gøre det, når vi taler om Slægt. Denne gang er der betydeligt mere NWOBHM end black, og det klæder faktisk bandet.

4. NyreDolk: 'MMXVIII' Midttempo crustpunket black metal, der ikke rigtigt minder om andre danske bands i den genre. Årets debut-demokassettebånd. Jeg spår NyreDolk en stor fremtid. Kan vi snart få en koncert?

5. Hyperdontia: 'Nexus of Teeth' / Deiquisitor: 'Downfall of the Apostates' – Hyperdontia består af medlemmer fra Undergang, Taphos og tyrkiske Burial Invocation; med andre ord, et all-star dødsmetalband, som heldigvis leverer varen. Deiquisitors andet album er ultrabrutal og grotesk hurtig blackened death metal, som alle burde investere deres penge i. The true shit!

Årets internationale album:

1. Sarinvomit: 'Malignant Thermonuclear Supremacy' Jeg er nok den eneste i verden, der har dette tyrkiske war metal-bands debutalbum som #1 på sin årsliste. 'Malignant Thermonuclear Supremacy' er en overjordisk hybrid af canadisk war metal (Death Worship, Revenge) og thrashet svensk black metal (Watain, Marduk). Det bliver ikke meget bedre i min verden, så på med gasmasken, og krænk din ged.2. Voivod: 'The Wake' Mine gamle canadiske thrash/prog metal-helte tog røven på mig fem år efter 'Target Earth' med dette suværene udspil, der udtryksmæssigt befinder sig et lunt sted mellem 'Nothingface' og 'Dimension Hatröss'.

3. Of Feather and Bone: 'Bestial Hymns of Perversion' Overmenneskelig død fra Denver, Colorado, som ikke tager nogen gidsler. Totaldræberen.

4. Judas Priest: 'Firepower' Ikke så meget at sige om dette mesterlige udspil fra de britiske metalkonger, andet end at 'Firepower' er deres bedste plade siden 'Painkiller' (1990). Noget af en præstation.

5. Satan: 'Cruel Magic' Newcastle-legenderne gør det igen, som de gjorde med den forrige 'Atom By Atom' (2015), og beviser suverænt, at de er det NWOBHM-band med det højeste bundniveau. Kom nu til Danmark, og riv os midt over!

Boblere:
Septic Tank – 'Rotting Civilization'
Wombripper – 'From the Depths of Flesh'
Galvanizer – 'Sanguine Vigil'
Petrification – 'Hollow of the Void'
Archgoat – 'The Luciferian Crown'
Hellfire Deathcult – 'Black Death Terroristic Onslaught'
Summon – 'Parazv Il Zilittv'
Mammoth Grinder – 'Cosmic Crypt'
Ritual Necromancy – 'Disinterred Horror'
Blasphamagoatachrist – 'Black Metal Warfare'
Portal – 'Ion'
Deathhammer – 'Chained To Hell'

Årets internationale hit:

Judas Priest: 'Lightning Strike'Årets danske hit:

Sulphurous: 'Dolorous Death Knell'

Årets genfundne klassiker:

Nazareth: 'Hair of the Dog'

Årets fysiske udgivelse:

Min nye lejlighed i Sydhavnen.

Årets koncerter:

1. Kill-Town Death Fest (Necrot, Demilich, Cadaveric Incubator, Wormridden etc.)

2. Metal Magic Festival (Anal Vomit, Obnoxious Youth, Satan Worship etc.)

3. Murda Twinz Get Down vol. 3 (T.S.O.L., Battalions Of Saints, Daglo Abortions etc.)

4. Night Fever: Pumpehuset, 14-12-2018

5. Voivod: Pumpehuset, 14-10-2018

Årets internationale navn:

Necrot – Elite-dødsmetallerne Necrot stod for 2017's bedste album 'Blood Offerings' og stod for 2018's bedste koncert, derfor så afgjort årets internationale navn.

Årets danske navn:

Sulphurous.

Årets nye internationale navn:

Sarinvomit.

Årets nye danske navn:

NyreDolk.

Årets comeback:

De to seneste albums fra Judas Priest og Voivod.

Det overså jeg i 2017:

Cadaveric Incubator – 'Sermons of the Devouring Dead'Årets optur:

Kill-Town Death Fest vendte tilbage.

Årets største skuffelse:

De triste onlineskænderier i Priest mellem Rob Halford og K.K. Downing om, hvem der var Judasen i bandet. Få K.K. tilbage i folden, venner, nu da Glenn Tipton er ramt for hårdt af Parkinsons.

Største ønske for 2019:

At der bliver en Kill-Town Death Fest i Pumpehuset igen næste år, da alt var perfekt i år, både programmet og rammerne.

Det glæder jeg mig mest til i 2019:

Kill-Town Death Fest og Metal Magic Festival.