Krigsguden #291

Populær
unnamed

Sidste Krigsguden før jul byder på en anmeldelse af Sulphurous' debutalbum, 'Dolorous Death Knell'. Måske årets plade?

Kunstner
Titel
Dolorous Death Knell
Dato
17-12-2018

Årets danske udgivelse? Det er lidt over seks år siden, at jeg anmeldte debutdemobåndet med københavnske Sulphurous, der bl.a. spillede til Kill-Town Death 2013. Bandet blev dannet i 2008 og tæller medlemmer fra Phrenelith, Hyperdontia, Taphos samt de lokale K-Town-hardcorepunks Night Fever, som i fredags gav årets danske koncert i Pumpehuset. Sulphurous har udsendt fire demoer og en enkelt ep, 'Abomination Temple', fra sidste år, men nu er tiden endeligt kommet til deres debutalbum, 'Dolorous Death Knell'.

I forbindelse med deres første udgivelse, 'Demo XII', nævnte Sulphurous inspirationskilder som Incantation, Morbid Angel og Deicide. Det har egentlig ikke ændret sig siden 2012. Dog er nogle af de syv skæringer på albummet en anelse mere komplekse – tør jeg sige smukkere? – i udtrykket. Vi taler internationalt dødsmetalniveau. Faktisk kan jeg umiddelbart ikke nævne et udenlandsk metalband, der bare kommer i nærheden af Sulphurous' debutalbum. Hurtigt og tungt, brutalt og komplekst, dette mesterlige og overmenneskelige udspil er the full package for alle seriøse dødsmetal-fans.

2018 har været et sublimt år for dansk ekstremmetal med kongeudgivelser fra Taphos, Slægt, Hyperdontia, Deiquisitor og NyreDolk, men trods den hårde konkurrence fra venner og kollegaer kan Sulphurous og 'Dolorous Death Knell' noget helt specielt, som placerer bandet på førstepladsen på min top 5 over danske udgivelser i 2018.

Til orientering kan man købe albummet i Extremely Rotten Productions-butikken på Grækenlandsvej 1 på Amager, hvis du eller dine nærmeste skal have et vinyl eksemplar før jul. Skynd jer, hvis der skal bestialsk svovl i risalamanden og ikke Wham- eller Mariah Carey-fløde!

Tak for verdens bedste julegave, Sulphurous.