Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Metalmagi for femte gang

Populær
Updated
Metalmagi for femte gang

Det kan godt være at Roskilde-feberen raser, men de mere metalklassiske dyder venter først for alvor til næste uges Metal Magic.

Kunstner
Dato
11-07-2012

Det var en begejstret Devilution-skribent, som skrev hjem fra sidste års Metal Magic, der var den fjerde i rækken, men skribentens første. På trods af deltagelse i flere gange Copenhell, Wacken, Royal Metal Fest og meget andet, så var det i Fredericia at hele ånden i metalscenen kom mest tydeligt til live. Tiden var gået i stå, og selvom programmet var forholdsvis bredt, så var det som at være tilbage ved metallens stormende fremmarchs-år i slut 70'erne til godt ind i 80'erne.

Femte omgang Metal Magic løber af stabelen fra 11. til 14. juli i Ungdommens Hus i Fredericia og i de dage spiller mere end 40 bands, mens fadøllen flyder for alle, der smider en tyver pr. krus.

Den gode stemning, man forventer af metalarrangementer er naturligvis også til stede på Metal Magic. Måske endda endnu mere, for publikum og bands fester i den grad side om side. Det kommer helt af sig selv ifølge arrangøren Martin:

- Vi går efter at booke bands som VIRKELIG gerne vil spille her. Musikere er jo et eller andet sted også selv musik-fans og burde stadig have lysten til festival. Backstage-faciliteterne er såmænd ganske tilfredsstillende her, men der er ingen VIP-bar eller andet pjat. Så vil bandene have øl efter deres show, må de gå i baren som alle andre.

Og det er naturligvis ikke helt uden sidegevinst ... :

- Det er sgu lidt cool at stå og bestille øl ved siden af en fra Nifelheim, lige efter man har set dem rive scenen fra hinanden. Næsten alle bands som spiller her, plejer at blive hele weekenden for at få det hele med. Metal Magic er ikke en festival for "rockstjerner" der vil have særbehandling!

Fadøl er et punkt på programmet

Det er som nævnt de arketypiske metaldyder, som er i front. Det gælder dels det ekstra flotte og korrekt klædte publikum (se bare "skæg-artiklen" fra sidste år), men man kan også roligt regne med at nye smarte tiltag, som fx en hoppeborg udformet efter et Iron Maiden-albumcover, bliver langt væk. Traditionerne og den velkendte gode smag er det vigtigste. Martin forklarer kort og præcist tanken bag:

- Metal Magic handler først og fremmest om gode koncerter og indtagelse af fadøl! Hvis folk vil have gøgl og halløj, så kan de jo tage på Wacken. Her fokuserer vi på de vigtigste ting på en festival, og så får vi jo heldigvis også et publikum derefter, hehe.

Favoritter på programmet

Men derfor kan der programmæssigt godt være lagt i kakkelovnen til overraskelser og stærke bookinger. Fx så spiller legendariske danske Witch Cross, som har været opløst i temmelig mange år. Det bliver uden Alex Nyborg Madsen i front, da han blandt andet hævder ikke at kunne synge sådan længere, men en passende erstatning er fundet, ligesom den ene guitar heller ikke varetages af et original-medlem. Men stadigvæk... Wow!




Så er der italienske Mortuary Drape som spiller okkult, stemningsfuld og thrashet metal, og har gjort det med stil siden 1986. Også fornemt booket. Programmet er naturligvis et eldorado for en feinschmecker som Martin, men han har alligevel favoritter og de to nævnte bands er bestemt blandt. Og trods et hårdt hverv som arrangør, så er der tid til oplevelserne også:

- Jeg plejer gerne at få tid til at se lidt af det meste og som regel også det hele af dem, jeg helst vil se. Der er ingen af os arrangører, som tjener en krone på det her, så når vi bruger 200-300 timer på om året på det her, så vil vi sgu også selv have noget ud af det.

- Jeg ser i år mest frem til Hell, som jeg endnu ikke selv har fået set. Og The Devil's Blood bliver som altid godt! Glæder mig generelt til at se 70-80 % af bandene, da det jo lige netop er min egen smag, hehe. Men især Inquisition, Witch Cross, Deathhammer, Crystal Viper, Ondskapt og Mortuary Drape ser jeg personligt frem til.




På trods af et stort ønske om at deltage, så vil en meget kommende familieforøgelse det sådan, at det er lige frisk nok for denne skribent at smutte på festival. Men så vil jeg glæde mig til at læse ordene om festivalen fra redaktionens udsendte. God festival til alle, som skal med. Følg LINKET, tjek programmet, og se hvad vi andre har at misunde deltagerne for. Fik du ikke læst vores interview sidste år med Martin, så er der lidt mere baggrundsinfo om festivalen HER.