Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Nyt Fra Vestfronten: Lyzzärd

Updated
Lyzzard Savage

Fra Skotland drager Manden med Weekendvesten mod sydvest for at besøge det yderste af den iberiske halvø, hvor Lyzzärd synger om seje sværd.

Portugisiske Lyzzärd udkom i efteråret 2022 med deres andet album, der spiller ren oldschool metal i en lidt grumset indpakning – men det klæder dem faktisk at være en anelse underproducerede.

Er det et band, der ser sejt eller farligt ud, og kan de måske køre knallert?

Så meget bar hud, så mange knyttede næver, og så en åbenstående skjorte. Det er lige så meget sex, som det er sejhed. Deres flair for et determineret blik slår også rollen, som farligt og ambitiøst band fast.

Lyzzard band

Men har de et navn, der lyder sejt, når du fortæller om det til dine venner?


Ja, firben. Det er en slags drage. Umulig at så ihjel fordi den genskaber sig selv – eller i det mindste sin hale. Spørgsmål er, om du er skarp nok i din udtale, og om du derfor evner at sige det, så man hører et ‘a’ med omlyd. Den ligger på dine skuldre!

Har de et navn, der ser godt ud, når du skal skrive det bagerst på dit kladdehæfte?

Kun meget sølle mennesker kan ikke få noget sejt ud af et logo med omlyd og med to ‘Z’er, og ellers er der forhåbentlig en kvalitetsbevist vikar på skolen, som konfiskerer dit kladdehæfte og udstyrer dig med krøllede løsark.

Lyzzard Navn

Hvad kan jeg sætte på min battlevest, og hvad kan jeg have under den?

Engang solgte portugiserne en shirt med en Delorean på, og med dette ultimative køretøj på brystet vil alle imponeres over dit kendskab til et smalt udbredt firserkultfænomen, og du vil fremstå som en unik ener med undergrundsreferencerne i orden. Og nå ja, nogle vil også kende bandet.

Lyzzard shirt

Hvis du nu kun vil høre et enkelt nummer, så skal du starte her:

Raspende øvelokale-vokal og så en sang om sværd. Det ville være dumt ikke at starte her.Og hvis du nu bliver fanget, så går du i gang med hele diskografien i denne rækkefølge:

Så fortsætter du med at lytte til sange om sværd. Eller i hvert fald sværdklinger:Man kan selvfølgelig også bare rette ørerne mod hele det nyeste album:Du skal lytte til dette band, når du er træt af dinosaurerne i:


Tja, Mötörhead, Venom. Rockbands der sådan set er ret melodiske og samtidig lukrerer på en både tvivlsom og samtidig charmerende vokal.