Devilution - webmagasin om hård rock og heavy metal

Nyt Fra Vestfronten: Sumerlands

Updated
Sumerlands Dreamkiller

Dennes uges Nyt fra Vestfronten tager sig af Sumerlands, som i efteråret udgav deres andet album, der blandt andet blev rost på Manden med Weekendvestens sandfærdige årsliste.

Sumerlands' debut fra 2016 var stærk og blev også fremhævet i noget så metalfjernt som det amerikanske medie Pitchfork, men først og fremmest af Devilution! Og opfølgeren 'Dreamkiller' fra efteråret 2022 var en lige så stærk omgang klassisk heavyrock. Er det et band, der ser sejt eller farligt ud, og kan de måske køre knallert? Der er ikke brugt mange tanker på det visuelle, og det er på den ene side skammeligt, fordi heavy rocken er så rig på bands, der ser godt ud, men samtidig udstråler Sumerlands også, at de ikke går op i så meget andet end musikken, og at fotografen bare var heldig at fange dem i et sekund, hvor alle blikke gik i kameraets retning. 
Sumerlands Band

Men har de et navn, der lyder sejt, når du fortæller om det til dine venner?Helt ærligt, nej! Man skal virkelig gøre sig umage for at sige Sumerlands på en bare tilnærmelsesvist sej måde. Sumererne var en civilisation i Irak for omkring 7-8000 år siden, og det selvfølgelig imponerende, men medmindre man kan få den hårde rock til at rime på landbrug, er det svært at trække så meget sejhed ud af Sumerlands. 
Har de et navn, der ser godt ud, når du skal skrive det bagerst på dit kladdehæfte?Det er faktisk ret velfungerende, og fordi det er tæt på ulæseligt, og ligesom det er for black metal, er det i sig selv også en kvalitet i klassisk metal. Det skærper læserens nysgerrighed på dine krummelurede skriblerier, og vil være den oplagte samtaleindledning for din sidemakker bagerst i klassen.

Sumerlands navn
Hvad kan jeg sætte på min battlevest, og hvad kan jeg have under den?Sumerlands sælger deres shirts krøllede, og det er selvfølgelig en fed service til den hårde type, der ikke vil ligne en konfirmand i første påklædningsforsøg. Desværre har de ingen patches til vesten i sortimentet, men den kloge type køber selvfølgelig et kassettebånd og smutter ned i brystlommen. Sumerlands Shirt
Sumerlands MC

Hvis du nu kun vil høre et enkelt nummer, så skal du starte her:'The Seventh Seal' fra debuten, fordi den indfanger riff-stemningen, sololyden og den til tider let drømmende vokal. Spil med lige her: 
Og hvis du nu bliver fanget, så går du i gang med hele diskografien i denne rækkefølge:Så går du om bord i fuldlængden Sumerlands og springer direkte videre i 'Dreamkiller', hvor den nye vokalist Brendan Radigan fuldender lydbilledet. Du skal lytte til dette band, når du er træt af dinosaurerne i:Sumerlands har lidt halvfjerdserbetonrock i sig, så måske skal man give dem et lyt en af de dage, hvor man havde tænkt sig at høre Deep Purple.

Menu